Genç, ten Federasyona Çağrı

Genç, ten Federasyona Çağrı

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Pazar günü Arsinspor ve Mardinspor arasında Erzurum´da oynanan 3.lige terfi maçında yaşanan olayların futbol ahlakı ve ruhuyla bağdaşmadığını söyledi.

Genç, ten Federasyona Çağrı

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Pazar günü  Arsinspor ve Mardinspor arasında Erzurum´da oynanan 3.lige  terfi maçında yaşanan olayların futbol ahlakı ve ruhuyla bağdaşmadığını söyledi.

Karşılaşmada hiçbir futbolseverin tasvip edemeyeceği sporun centilmenlik ve dostluk ilkesine aykırı olayların yaşandığını belirten Başkan Genç, " Maalesef, maçta üzüntü veren olaylar yaşandı. Gerçekten de futbol ahlakıyla ve ruhuyla bağdaşmayan bu olaylar karşısında federasyonun alacağı kararları merak ediyoruz.   Yaşanılan bu tatsız olaylar neticesinde maç tatil edildi. Ancak Futbol Federasyonu´nun bu konuda halen bir karar verememesi, doğrusu içimize kurt düşürüyor. Neler olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Olay çok net, seri penaltılar atılırken kaleciniz rakip futbolcular tarafından darp ediliyor, burnu kırılıyor, oynayamaz duruma geliyor, hastaneye sevk ediliyor.  Bunların neticesinde hakem maçı tatil ediyorsa, buna hukuk okumuş birisi olarak yorumum, kalecisi darp edilen Arsinspor lehine maçın galibiyet olarak tescil edilmesidir. Bu arada sahada olaylara karışan oyunculara ve idarecilere gerekli cezayı verirsin ve konuyu kapatırsın." diye konuştu. 

FEDERASYON, KAFALARDA SORU İŞARETLERİ DOĞURDU

Medipol Başakşehir-Çaykur Rizespor maçı sonrasında, Futbol Federasyonu´nun basın mensuplarına saldıran futbolcuların cezalarını 5 maçtan 3 maça indirdiğine dikkat çeken Başkan Genç, aynı Federasyonun Arsinspor-Mardinspor maçında çıkan olaylarla ilgili hâlâ bir karar verememesini eleştirdi. Başkan Genç, "Başakşehirli futbolcuların cezasını bir çırpıda indiren Futbol Federasyon, çok net bir olaylara rağmen bu maçla ilgili bir karar alamamasının kafalarda soru işaretleri doğuruyor. Federasyonunun, halen bir karar vermemişse bu konuda aksi bir karar alabilir mi, alabilir. Trabzon´da, siyasetinden, sporundan, sivil toplumundan herkesin çok geç olmadan bu olayı titizlikle takip etmesi gerekmektedir. Bugün değilse ne zaman? Bu mesele Arsinspor´un değil, bütün Trabzon´un meselesidir. Federasyon Başkan yardımcısı ve aynı zamanda Arsinspor Onursal Başkanı olan Sayın İbrahim Usta´nın da bu noktada ciddi bir çabası var. Usta´nın da gayreti ve takibi ile sürecin Arsinspor lehine haklı olarak neticelenecektir." ifadelerine yer verdi.