FUTBOLUN HER KADEMİSİNDE ADALET

FUTBOLUN HER KADEMİSİNDE ADALET

FUTBOLUN HER KADEMİSİNDE ADALET

FUTBOLUN HER KADEMİSİNDE ADALET

Trabzonspor’un maruz kaldığı haksızlığa isyan eden STK temsilcileri; “Futbolun Her Kademesinde Adalet Hâkim Olmalıdır”

Trabzon’daki Sivil Toplum Kuruluşları, son dönemlerde Şampiyonluk mücadelesinde haksızlığa uğrayan Trabzonspor için ortak bir açıklama yaptı.

FUTBOLUN HER KADEMESİNDE ADALET HÂKİM OLMALIDIR
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, TESOB Başkanı Metin Kara ve DKİB Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın da aralarında bulunduğu STK temsilcileri yaptıkları ortak açıklamada Trabzonspor’a destek mesajları verdi.
4 Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisinin yaptığı ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Futbol, kazanmak için etik değerlerin göz ardı edildiği değil, centilmenlik ve adaletin hâkim olması gereken bir oyundur. Türk futbolunun başarısı için öncelikle futbolun her kademesindeki kişilerin adaletli karalar almaları, yarışın adil biçimde devam etmesini sağlamaları gerekmektedir.
Futbol, sosyal ve kültürel olarak şehirleri birbirine bağlayan, maç günleri şehirlerin ekonomilerini canlandıran en önemli olgulardan biridir. Adalet duygusunun zedelenmesi, şehirlerarasında da olumsuzlukları gündeme getirmektedir.

TRABZONSPOR’A ADİL DAVRANILMIYOR
Taraftarlar, öncelikle adaletli bir mücadele izlemek için statlara ve TV karşısına geçmekte, bütün detayları görüp, hata kabul edilemeyecek şekilde takip etmektedir. Ligin son haftaları yaklaşırken, milyonlarca futbolseverin takımları aleyhine yapılan hatalara tepkili olması da toplum psikolojisi açısından normaldir. Süper Lig'in 25’inci haftasında oynanan Gaziantep FK – Trabzonspor maçında cereyan eden hadise centilmenliğe, spor yarışına, adalete sığmamış ve Türk futbolunu yaralamıştır. Bütün spor otoriterleri de açıkça Trabzonspor’a karşı adil davranılmadığı konusunda hemfikir olmuştur.
Bu olumsuzlukları azaltmanın yolu Türk futbolunun her kademesinde görev yapan kişilerin daha dikkatli ve adaletli olmasıdır. Trabzonspor taraftarı olarak kulübümüzün her zaman yanındayız. Ligin son haftaları yaklaşırken, tüm futbol paydaşlarının da sorumluluk bilinciyle hareket etmesi ortak dileğimizdir.
Saygılarımızla”