ESNAFLA FINDIK SOHBETİ

ESNAFLA FINDIK SOHBETİ

ESNAFLA FINDIK SOHBETİ

ESNAFLA FINDIK SOHBETİ

Trabzon´daki esnaf ve vatandaşlara yönelik ziyaretlerini sürdüren Başkan Genç, esnaf ve vatandaşın fındık fiyatlarından memnun olduğunu söyledi.

Mahalle ve esnaf ziyaretlerine devam Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, vatandaşlar tarafından dile getirilen sorunları bizzat yerinde dinledi.

ESNAF FİYATTAN MEMNUN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık taban fiyatlarıyla ilgili bir süre esnafla sohbet eden Başkan Genç´e, esnaf fındık fiyatlarından duydukları memnuniyetleri dile getirdi.  

ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ
Fındık ve çayla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan taban fiyatların üreticinin yüzünü güldürdüğünü kaydeden Başkan Genç; ?Her zaman çiftçinin yanında yer alan, çiftçinin alın teri kurumadan emeğinin hakkını teslim eden AK Partimizin tarımı sübvanse eden politikaları bölgemiz ekonomisi için çok büyük önem arz etmektedir. Bölge ekonomimizin bel kemiği olan fındık ve çayda açıklanan taban fiyatlar Türkiye ölçeklerine göre hakikaten çok iyi rakamlardır. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlara göre taban fiyatını değerlendirmek lazım. Netice itibarıyla bölgemiz ekonomisinin en önemli ayağını oluşturan fındık ve çayda Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan taban fiyatlar üreticilerin yüzlerini güldürmüştür. Şu anda  TMO da alımlara başlamıştır. Piyasada 52 randımana göre 17-18 TL civarında bir fiyat aralığı oluşmuştur.  İlerleyen günlerde bu rakamın daha da yukarılara çıkması ihtimal dâhilindedir. Vicdanen konuşursak, fındık üreticisi, bütün maliyetleri düştüğümüzde bu sene alın terinin karşılığını almıştır diyebiliriz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a da bu konuda ortaya koyduğu kararlılıktan ve hassasiyetten dolayı teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı iletiyoruz.? diye konuştu.

EKONOMİK POTANSİYEL İKİ KAT ARTACAK
Trabzon´un AK Parti döneminde açıklanan kalkınma planlarıyla bölge ekonomisinin lokomotifi haline geldiğini belirten Başkan Genç; ?Tarım ürünlerine yapılan destekler, diğer yandan şehir hastanesi, demiryolu ve kentsel dönüşüm projeleri Trabzon´un ekonomik potansiyelini önemli ölçüde artıracak ve şehrimizde katma değer oluşturacak projelerdir. Trabzon AK Parti hükümetleri döneminde açıklanan kalkınma planlarıyla kabuğunu kırıp, bölge ekonomisinin lokomotifi konumuna gelmiştir. Bunu inkâr etmek, yapılan bunca yatırımı görmemek gerçekten de art niyetli bir yaklaşım olacaktır. Tabi ki, birtakım eksikler de var, her şey güllük gülistanlık değil, ama biz AK Parti olarak bunların bilincindeyiz ve bunları çözmek için yoğun gayretlerimiz ve heyecanımız da sürüyor. En kısa zamanda demiryolu, şehir hastanesi gibi, yeni terminal binasının hayata geçmesiyle birlikte Trabzon´un ekonomik potansiyeli iki kat daha artacaktır.? sözlerine yer verdi.