ESNAF UMUT, VATANDAŞ UCUZ PEŞİNDE!

ESNAF UMUT, VATANDAŞ UCUZ PEŞİNDE!

Her hafta çarşamba günleri kurulan ilçe pazarında vatandaş ucuz ürün peşine düşerken, esnaf ise yaşanan canlılığın kendilerine de yansımasını umut ediyor!

ESNAF UMUT, VATANDAŞ UCUZ PEŞİNDE!

 

 Her hafta çarşamba günleri kurulan ilçe pazarında vatandaş ucuz ürün peşine düşerken, esnaf ise yaşanan canlılığın kendilerine de yansımasını umut ediyor!

       

Ali Tiritoğlu

             

         Maçka ilçe merkezinde bir kısım esnaf; ?sinek avlıyoruz!? diye dert yanarken, her hafta Çarşamba günleri kurulan ilçe pazarında özellikle yöresel ürünlerin getirdiği canlılık, geçen yıllardaki kadar olmasa da kendini hissettiriyor. ESNAFIN GÖZÜ VATANDAŞTA, VATANDAŞIN GÖZÜ UCUZLUKTA! Tereyağı başta olmak üzere, yumurta ile ilçedeki köylerin doğal ortamlarından toplanan mevsimlik sebze ve meyvelerin yanı sıra giyim kuşam, nalburiye ve çeşitli temizlik ürünlerinin bulunduğu ilçe merkezindeki pazarda esnaf kısmen de olsa yaşanan canlılıktan memnun olurken, vatandaş ise son dönemlerde artış gösteren fiyatlardan şikâyetçi. Çarşamba pazarı canlandırıyor! İlçe merkezindeki esnaftan bazıları çoğu günü siftahsız geçirdiklerinden şikâyet ederken, pazar sayesinde haftada bir kez olsun yaşanan canlılığın kendilerine de olumlu olarak yansıdığını belirtiyor. Bu yıl, gerek mahsulün az oluşu gerekse son günlerdeki fiyat artışından etkilenen ürünlerden şikâyetçi olan vatandaşlar yüksek fiyatlara rağmen bu ürünlerden vazgeçemezken, pazardaki canlılığı kuru kalabalık olarak değerlendiren bir kısım esnaf ise çoğu vatandaşın kendilerinden alışveriş yapmadan geri dönmesinden yakınıyor. Pazardaki sıkıntının son dönemlerde yaşanan fiyat artışı ile yerleşimdeki düzensizlikten kaynaklandığını ileri süren Pazar esnafından bazıları ise; ?Bir kilo salatalığı 6 TL´ye ben alıyorum. Tabii bunun vatandaşa yansıması pahalı olunca şikâyet söz konusu oluyor. Bir de, özellikle olumsuz hava şartları dolayısıyla vatandaşın pazarın ilk bölümünden ihtiyacını görmesi, daha ileriki noktalarda tezgâh kuran bizleri mağdur ediyor ?derken, Maçka Belediyesinin kurulması için çalışma başlattığı kapalı pazaryerinin bu sorunu da ortadan kaldıracağına inanıyor. Başkan Koçhan sözünü vermişti! Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz ay düzenlediği basın toplantısında bu konuya da değinen Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, İlçenin en büyük sorunlarından birinin pazar yeri ve buradaki dağınıklık olduğunu belirterek şu ifadeleri kullanmıştı; ?Bu dağınıklık yüzünden vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyor. İlçede 5 katlı olacak kapalı pazar yeri için projemiz tamamlandı. İnşaatına başlıyoruz. Düzenli bir şekilde giysi kısmı bir katta, sebze meyve kısmı bir katta olacak şekilde. Bütün pazarcılarımızı bu alana toplayacağız. Vatandaşlarımız bir merkezde pazar alışverişini rahatlıkla görebilecek.? Başkan Koçhan, kapalı pazar yerinin aynı zamanda otopark işlevi de göreceğinin altını çizerek, ilçedeki trafik sorununu azaltacağını ifade etmişti.