EĞİTİM-İŞ ŞUBE BAŞKANINDAN MÜTHİŞ İDDİA

EĞİTİM-İŞ ŞUBE BAŞKANINDAN MÜTHİŞ İDDİA

EĞİTİM-İŞ ŞUBE BAŞKANINDAN MÜTHİŞ İDDİA

EĞİTİM-İŞ ŞUBE BAŞKANINDAN MÜTHİŞ İDDİA

Eğitim-İş Şube Başkanı Özlü, bazı devlet okullarında öğretmenin seçilebilmesi için velilerden yüklü miktarda bağış alındığı yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.

Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, yaptığı yazılı basın açıklamasında ilginç bir iddiayı ortaya atarken. Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü´ne de çağrıda bulundu.

HESAPLAR İNCELENMELİ
Yaptığı yazılı açıklamada, bazı devlet okullarının istediği öğretmeni seçebilmesi için velilerden yüklü miktarda bağış aldığını iddia eden ve bu iddianın birçok kesim tarafından dillendirildiğini öne süren Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nü göreve davet etti.

ÖZELLİKLE İLKOKUL BİRİNCİ SINIFLAR
Özellikle ilkokul birinci sınıflara başlayacak olan öğrenciler için velilerden ?Öğretmen seçimi? için zorunlu bağış istenildiği iddiasında bulunan Eğitim-İş Şube Başkanı Özlü, bu durumun herkes tarafından bilindiğini aktardı.

Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, ?Parayı ve Öğretmeni Seç!´ başlığıyla yayımladığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

?PARAYI VE ÖĞRETMENİ SEÇ!
Trabzon bazı devlet okullarının istediği öğretmeni seçebilmeleri için velilerden yüklü miktarda bağış aldıkları iddiasıyla çalkalanıyor. Özellikle ilkokul birinci sınıflara başlayacak olan öğrenciler için velilerden ?Öğretmen seçimi´  için zorunlu bağış istenildiği herkes tarafından bilinmektedir.

Yine, bölge dışı kayıt yaptırmak isteyenlerden de ciddi rakamlar istenmektedir. Bilindiği üzere bağış almak anayasanın 42. maddesine aykırıdır. Bazı okulların öğretmen seçiminde binlerce liralık tarife belirlediğini biliyoruz. ?A öğretmenini isterseniz 2 bin lira, B öğretmenini isterseniz 5 bin lira´ gibi sözlerle öğretmen arkadaşlarımız tarifelendirilmektedir.

MEB´in okullara yeterli maddi kaynak sağlamaması sonucu devlet okullarında okul ve öğretmen seçimi ücret tarifelerinin ışığında piyasa oluşturuldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü derhal okul aile birliği hesaplarını incelemeli, yaz tatili döneminde velilerce bağış adı altında yatırılan yüksek miktarların hesabını sormalıdır.?

                                                           
Ali TİRİTOĞLU