EFSANE MÜDÜR iRFAN TOPAL ÇAYKARA´DA

EFSANE MÜDÜR iRFAN TOPAL ÇAYKARA´DA

Yıllarını Maçka Milli Eğitimine adayan efsane Müdür İrfan Topal, bundan sonraki bilgi birikimini Çaykara Milli Eğitimi için Şube Müdürü olarak harcayacak.

Yıllarını Maçka Milli Eğitimine adayan efsane Müdür İrfan Topal, bundan sonraki bilgi birikimini Çaykara Milli Eğitimi için Şube Müdürü olarak harcayacak.

2018 Yılı Nisan ayında Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Şube Müdürlüğü sınavında başarılı olarak ilimiz Çaykara ilçesine Şube Müdürü olarak atandı.
2004 yılında kazandığı sınav sonucu Maçka Merkez Ce Zi Ne Kardeşler İlköğretim Okuluna Müdür Yardımcısı olarak atanan 2009 yılında yine sınav sonucu aynı okulda Müdürlük görevine yükselen İrfan Topal, 14 yılın ardından 2018 yılında görev süresinin dolması nedeniyle başka okullarda görevlendirildi.

MAÇKA´YA VEDA ZAMANI
Önce Ortahisar Çimenli ilkokuluna ardından da Maçka Başar İlköğretim okuluna Müdür olarak atanan yılların tecrübesi İrfan Topal, son olarak Çaykara ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü´ne Şube Müdürü olarak tayin edildi.
2018 yılı Nisan ayında Milli Eğitim Bakanlığı´nın yapmış olduğu ?Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Şube Müdürlüğü´ sınavında elde ettiği başarıyla Trabzon´un Çaykara ilçesine Şube Müdürü olarak atanan İrfan Topal, doğduğu ve meslekte yıllarını verdiği Maçka´nın ardından bilgi birikimini artık Çaykara ilçesi için harcayacak.

HAYATI HEP BİRİNCİLİKLE BİTİRMİŞ BİR ADAM
1971 yılında Trabzon ili Maçka ilçesinde doğdu. İlköğrenimini 1983 Yılında Maçka Yukarıköy İlkokulunda tamamladı. Ortaokul ve Liseyi 1990 Yılında Maçka İmam- Hatip Lisesinden okul birincisi olarak mezun olan İrfan Topal, 1994 Yılında girdiği KTÜ Giresun Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden Fakülte birincisi olarak mezun oldu.
1994 Yılında Bingöl ilinde başladığı öğretmenlik görevinden 1995 Yılında Müdür Yardımcılığına atanan Topal, 2004 Yılında kazandığı sınav sonucu Maçka Merkez Ce Zi Ne Kardeşler İlköğretim Okuluna Müdür Yardımcısı olarak tayin oldu.
2006 Yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavında başarı göstererek Uzman Öğretmen olan İrfan Topal, 2009 Yılında yine sınava dayalı olarak Maçka Merkez Ce Zi Ne Kardeşler İlköğretim Okuluna Müdür olarak atandı. Görev süresinin dolması nedeniyle 2018 yılında Ortahisar Çimenli ilkokuluna ardından da Maçka Başar İlkokulu-Ortaokuluna Müdür olarak görevlendirilen Topal, 2018 Yılı Nisan ayında Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Şube Müdürlüğü sınavında başarılı olarak ilimiz Çaykara ilçesine Şube Müdürü olarak atandı.

BAŞARIYLA DOLU GÖREV HAYATI
Okul idarecisi olarak görev yaptığı dönemlerde AB Comenius Okul Ortaklıkları Projesi başta olmak üzere çeşitli ulusal ve yerel projeleri okulu adına gerçekleştirdi. SBS sınavlarında Türkiye ikinciliği ve Trabzon İl birinciliği başarısı elde etti. Öğrenciler, veliler ve halka yönelik birçok sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirdi.
Düzenlenen birçok mahalli hizmet içi kurs ve seminerlerde eğitim görevlisi olarak görev yaptı kurul ve komisyonlarda görev aldı. Birçoğu yönetim alanında olmak üzere 60 adet yaklaşık 2 Bin saatlik merkezi ve mahalli hizmet içi eğitim seminer ve kurs belgesi bulunmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Aylıkla Ödüllendirilme.
Trabzon Valiliğince Ödül, Muhtelif Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca 9 kez Takdirname ile.
Muhtelif Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüklerince 9 kez Teşekkür Belgesi ile.
Kaymakamlık makamlarınca 5 kez de Başarı Belgesi ile ödüllendirildi.
İleri Düzey Bilgisayar kullanım sertifikalarına sahip olup orta düzeyde Arapça ve Fransızca bilen İrfan Topal evli ve üç çocuk babasıdır.
Ali TİRİTOĞLU