DESTAN YENİDEN CANLANDI

DESTAN YENİDEN CANLANDI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü tüm yurt genelinde ve Trabzon´da olduğu gibi Maçka´da gurur ve coşkuyla kutlandı.

DESTAN YENİDEN CANLANDI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü tüm yurt genelinde ve Trabzon´da olduğu gibi Maçka´da gurur ve coşkuyla kutlandı.

 

                  Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Maçka Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin düzenlediği program büyük ilgi görürken, kapasitesi yetersiz olan salona rağmen gösterilen performans ayakta alkışlandı.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Maçka Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende Kaymakamlık makamı ve Belediye Başkanlığı adına Atatürk büstüne çelenk sunudu, İstiklâl Marşı okunup saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Mehmet Akif Ersoy Lisesi´nce Maçka Halk Eğitim Merkezi´nde düzenlenen programa geçildi.
Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak, Belediye Başkanı Koray Koçhan, İlçe Jandarma Komutanı Zabit Zengin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal´ın yanı sıra, siyasi parti yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler ile öğrenci velilerinin de hazır bulunduğu program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın okunması ile başladı.

GÖZYAŞI VE COŞKU
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Çanakkale Savaşı´nın öncesi, Çanakkale Savaşı ve sonrası ile ilgili bir video gösterimi gerçekleştirildi.
Gözyaşlarıyla izlenen video gösteriminin ardından okul korosunun seslendirdiği rumeli türküleriyle oluşan coşku, Mehmet Akif Ersoy´un Çanakkale Destanı adlı şiirini okuyan öğrencilerle zirveye çıkarken, Çanakkale gezisinin slayt gösterimi ve nihayetinde tiyatro gösterisi ile program sona erdi.
Programın kapanış konuşmasında başta Kaymakam Haluk Çakmak ve Belediye Başkanı Koray Koçhan olmak üzere, kurum temsilcileri ile diğer konuklara katılımlarından dolayı teşekkür eden Mehmet Akif Ersoy Lisesi Okul Müdürü Yaşar Yavuz, salonun yetersizliğine rağmen öğrencilerin gösterdiği performansın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.