DENİZ ÜRÜNLERİ TUZLU GELDİ!

DENİZ ÜRÜNLERİ TUZLU GELDİ!

Balık av sezonu bu yıl bölgede en verimsiz günlerini yaşarken, bu durum tezgâhlara da olumsuz yansıyor.

DENİZ ÜRÜNLERİ TUZLU GELDİ!

 

Balık av sezonu bu yıl bölgede en verimsiz günlerini yaşarken, bu durum tezgâhlara da olumsuz yansıyor.

 

Balık av sezonunun en verimsiz günlerini yaşadığı 2016-2017 sezonunda, hamsi ve diğer deniz ürünlerinin tezgahlardaki fiyatı el yakıyor. Hamsi ve istavritin 15 TL´den satıldığı Maçka´da, vatandaş alabalıkla yetiniyor.

BALIK FİYATLARI ÜZÜYOR!

Vatandaş balık fiyatlarının yüksek oluşundan şikayet ederken, balıkçılar ise bu sezonki bereketsiz avın fiyatlarda etkili olduğunu belirtti.

Bu sezon balık avının yetersiz olduğunu söyleyen Maçka Balıkçısı Hasan Alan ve Osman Çoban, bu durumun fiyatlara olumsuz yansıdığının altını çizdi.

ELDE KALAN YOK´A DÖNÜYOR
Hamsinin henüz piyasaya çıktğını ancak özellikle fiyatı nedeniyle vatandaşın eski ilgiyi göstermediği belirten 37 yıllık balıkçı Hasan Alan; ?Bu sezon hamsi, 10-15 TL arasında değişen fiyatlarda satılıyor. İstavrit ise 15´ten aşağıya gitmiyor. Alabalığın tanesi şu anda 3,5 TL olduğu için vatandaş genellikle onu tercih ediyor. Balıktan aldığımız zaten az, bir de üstüne yeyip içtiğimizi ve diğer giderleri ekleyince elimizde kalan bir anda ?yok´a dönüyor? şeklinde konuştu.
1980 yılından beri balıkçılıkla uğraştığını vurgulayan Alan, mecburiyetten dolayı bu işi yaptıklarını ifade ederken, 1989 yılından beri balıkçılık yapan Osman Çoban ise, sadece Maçka pazarının kurulduğu Çarşamba günü kepenk açtıklarını belirtti.

YÜKSEK FİYAT ROTA DEĞİŞTİRİYOR
Vatandaşın, hamsi ve istavritteki fiyatların çokluğundan dolayı alabalığa yöneldiğini söyleyen Hasan Alan ve Osman Çoban; ?Hamsiyi sorup fiyatını öğrenen burun kıvırıyor. Genellikle kazandığımız alabalıktan, zaten ondan da elimizde kalan üç beş lira!? diyerek tepkilerini dile getirirken, haberimiz sırasında buradan alışveriş yapan bazı vatandaşların yüksek fiyatlardan yakınıp bu sezon deniz ürünleri yiyememekten şikâyet ettikleri görüldü. .

Ali TİRİTOĞLU