Tarih: 22.04.2025 14:48

CE-Zİ-NE’DEN GELECEĞE UMUT TOPU!

Facebook Twitter Linked-in

CE-Zİ-NE’DEN GELECEĞE UMUT TOPU!

‘Bir Top At Doğa Uyansın’ sloganıyla hareket eden Cezine Kardeşler İlkokulu 2/C Sınıfı Öğrencileri geçtiğimiz ay kutladığımız Orman Haftası’nda doğayı yeşertti!

Cezine Kardeşler İlkokulu 2/C sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Hatice İskenderoğlu, doğaya katkıda bulunmak için harika bir etkinlik düzenledi. Minik doğa dostları, el emeğiyle hazırladıkları tohum toplarını doğayla buluşturarak çevreyi yeşillendirmek için ilk adımı attı.

ÖĞRENCİLERİN ELİNDEN TOHUM TOPLARI 
Orman haftasında yapılan etkinlik kapsamında öğrenciler, krapon kağıdını minik parçalar halinde keserek bir gün suda bekleterek bir hamur elde etti.Ardından bu hamura  çeşitli bitki tohumlarını ekleyerek tohum toplarını hazırladı.Kuruyan tohum  topları ambalajlanarak okul idaresine ve sınıf arkadaşlarına dağıtıldı. Belirlenen alanlara bu topları bırakarak doğanın kendi döngüsünde filizlenmesini beklemeye başladılar.

ÖĞRENCİLER DOĞAYLA BAĞ KURUP BİLİNÇLENDİ
Öğretmenleri Hatice İskenderoğlu, etkinliğin önemini şu sözlerle dile getirdi; 
“Orman Haftası kapsamında yapılan bu etkinlikle öğrencilerimizin doğayla bağ kurmasını, çevre bilinci kazanmalarını ve yeşil alanların önemini eğlenerek öğrenmelerini amaçladık. Bugün attığımız her tohum, gelecekte daha yeşil bir dünya için umut olacak.
Bu anlamlı etkinlik,  çocuklara küçük yaşlardan itibaren çevre bilinci kazandırmanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdi. Ce-Zi-Ne Kardeşler İlkokulu 2/C sınıfı öğrencileri, doğaya attıkları tohumlarla gelecek nesillere yeşil bir miras bırakmanın mutluluğunu yaşadı.

Şimdi gözler, öğrencilerin ektiği tohumların filizlenip doğayı süsleyeceği günleri bekliyor!
Maçka Haber Merkezi 
Ali TİRİTOĞLU 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —