BUNU GÖRMEZDEN GELEMEYİZ!

BUNU GÖRMEZDEN GELEMEYİZ!

16 Nisan´da gerçekleşecek referandum kapsamında ülkeyi il il, ilçe bucak gezerek halkla buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; ?16 Nisan teklifi basit bir iktidar meselesi değildir?

BUNU GÖRMEZDEN GELEMEYİZ!

16 Nisan´da gerçekleşecek referandum kapsamında ülkeyi il il, ilçe bucak gezerek halkla buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; ?16 Nisan teklifi basit bir iktidar meselesi değildir?

                Trabzon ilçelerine yaptığı seyahatler çerçevesinde Maçka´yı ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Belediye önünde halka hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye´de referandum süreci yaşanırken, Avrupa´da yaşanan gelişmelerin son derece dikkat çekici olduğunu söyledi.
Bugüne kadar Türkiye´de birçok referandumun yapıldığını hatırlatan Bakan Soylu; ?Hiçbirisinde Avrupa´nın, başbakanlarının açıklamalar yaptığını, sokaklarda yürüyüşler düzenlediğini, protesto gösterilerinin yapıldığını görmemiştik. ?Evet´ propagandası yapmak için söylemiyorum ama bu garip resmi de herhalde hep birlikte görmezden gelemeyiz.? diyerek Avrupa´nın Türkiye´deki gelişmelere olan bakışını ortaya koydu.
Trabzon´un Maçka ilçesinde vatandaşlarla buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, İlçe Başkanı Sedat Kongur, Av İbrahim Keskin ile çok sayıda partilinin de hazır bulunduğu mitingde Maçkalılara seslendi.

VATANDAŞIN İLGİSİ BÜYÜKTÜ
Belediye önündeki mitingde vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım´ın selamını ileten Bakan Soylu, dünyanın çok önemli ve tarihi bir kırılma noktasından geçtiğini kaydetti. Batının yıllarca yalanlarla gerçeklerin üstünü kapattığını, bunun en somut örneğinin Srebrenitsa katliamında görüldüğünü aktaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; ?Terörle arasına mesafe koyması beklenen Avrupa´nın aslında terör örgütlerine, özellikle de PKK´ya doğrudan destek olup para ve silah gönderdiği ortaya çıkmıştır.? dedi.

BATI SAMİMİ DEĞİLDİR!
21. yüzyılın başında iyice patlak veren terör, iç savaş ve göç hareketlerine karşı alınan tutumun, batı dünyasının bütün medeniyet değerlerinin aslında samimi olmayan, göstermelik bir politika maskesi olduğunu ortaya çıkardığını vurgulayan Bakan Soylu, bu fotoğrafta Türkiye´nin yerinin çok iyi okunması gerektiğinin altını çizdi.
Türkiye´nin gerek jeopolitik konumu, gerekse tarihi ve medeniyet birikimiyle en önemli oyuncu olduğunu aktaran Bakan Süleyman Soylu, bunu çok iyi bilen batının, Türkiye´yi bir şekilde saf dışı bırakmak, etkisiz, kımıldayamaz hale getirmek istediğini belirtti. Batının Ortadoğu´yu İsrail eliyle şekillendirmeye başladığı yıllardan itibaren Türkiye´nin ayağına askeri darbeler, muhtıralar, darbe anayasaları, PKK, sağcı, solcu, Kürt, Türk çatışmaları üzerinden pranga vurmaya çalıştığına dikkat çeken Soylu, 2002´den itibaren bu duruma itiraz edildiğini söyledi.

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTEMİYORLAR
Türkiye´de yaklaşık 15 yıldır kalkınma hamlesi ortaya koyan, eksiklikleri gideren, kardeşliği pekiştirmeyi hedef haline getirmiş bir hükümetin bulunduğunu söyleyen Bakan Soylu; ?Türkiye´nin 16 Nisan teklifi sadece basit bir iç siyasi iktidar meselesi değil, işte böyle bir fotoğrafa ait bir parçadır. Onun için Avrupa´dan feryatlar yükselmektedir. Bugüne kadar Türkiye´de birçok referandum oldu, hiçbirisinde Avrupa´nın, başbakanlarının açıklamalar yaptığını, sokaklarda yürüyüşler düzenlediğini, protesto gösterilerinin yapıldığını görmemiştik. ?Evet´ propagandası yapmak için söylemiyorum ama bu garip resmi de herhalde hep birlikte görmezden gelemeyiz.? şeklinde konuştu.