BU KEZ KURBAN İÇİN GİTTİLER

BU KEZ KURBAN İÇİN GİTTİLER

Ramazan Bayramı´nda Etiyopya´daki ihtiyaç sahiplerini sevindiren KULDER Başkanı Özçelik, bu kez kurban için beraberindeki ekiple birlikte Çad´ı ziyaret etti.

BU KEZ KURBAN İÇİN GİTTİLER

Ramazan Bayramı´nda Etiyopya´daki ihtiyaç sahiplerini sevindiren KULDER Başkanı Özçelik, bu kez kurban için beraberindeki ekiple birlikte Çad´ı ziyaret etti.

Haziran ayındaki Etiyopya ziyaretinin ardından bu kez Çad´a giden Karadeniz Uluslararası Öğrenciler Derneği (KULDER)  Başkanı Umut Özçelik, ?Kurban Paylaşmaktır´ düsturunu yerine getirmenin heyecan ve mutluluğunu bir arada yaşadı.

16 SAATLİK YOLCULUK!
Üyesi olduğu Trabzon İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile birlikte 2017 yılı kurban organizasyonu için 31 Ağustos akşamı saat18.00´da önce İstanbul´a giden Özçelik, burada biri Trabzon´dan olmak üzere katılanlarla birlikte toplam 9 kişilik ekiple Çad yolculuğuna çıktı.
Kahire aktarmalı olarak süren yolculukları süresince Çad´a ulaşmalarının yaklaşık 16 saati bulduğunu söyleyen Umut Özçelik, öğle vakti vardıkları havaalanında kendilerini Çad´daki partner kuruluşun yetkilisi İstanbul Bab-ı Alem öğrencilerinden mezun Ahmet´in karşıladığını ifade etti.

ZAMANA KARŞI YARIŞ!
Çad´da ki günlerinin kısıtlı olması ve tüm işlerini 3 gün içerisinde bitirmeleri gerektiğinden Çad´a varır varmaz hemen ilk günden yaptıkları hızlı istişare ve değerlendirmenin ardından dört gruba ayrılarak çalışmalara başladıklarını belirten Trabzon İHH üyesi ve KULDER Başkanı Umut Özçelik şunları kaydetti;
?Birinci grup 3 kişi, vakit geçirmeden yola koyuldu. Bu arkadaşlarımız 10 saatlik karayolu seyahati ile kırsal alanda kurban kesimi ve dağıtımında bulundular.
Arife gecesi sabaha kadar camilerde teşrik tekbirleriyle uyuduk uyandık. Her yerde bir cami ya da mescit vardı. Namaz için gittiğimiz camide imamın duygulu hali hepimizi etkiledi. Kendisiyle kısa bir sohbetten sonra hayırduasını alarak kurban kesimleri için Djcamena´da kalan 3 grup ayrı noktalarda 50´şerli büyükbaş hayvan kurban kesimi için dağıldık. Başkent ve çevresi oldukça yoksul bir bölge, kurbanlık dağıtımı güçlükle yapılabiliyor ancak ekip ve partner kuruluşun tedbiri ile sorunsuz bir şekilde emanetler yerine ulaştırıldı. Türkiye´den getirdiğimiz hediye, sadaka ve zekâtları yoksul ve yetim ailelere verdik.?  

YOKSULLUK DİZ BOYU!
Bulundukları şehrin başkent olmasına karşın yiyecek noktasında zorlandıklarını vurgulayan KULDER Başkanı ve İHH üyesi Özçelik, uygun yeri ancak bir Sudan lokantasında, o da 24 saatlik bir çalışmanın ardından bularak bir şeyler yiyebildiklerini kaydetti. Zor şartlara rağmen bölgede yaşayan insanların kendilerine verilen bir miktar etle yaşadıkları mutluluğa şahit olmanın kendilerine ayrı bir huzur verdiğini dile getiren Umut Özçelik; ?Netice itibariyle, yıllarca Fransızlar tarafından sömürülen bu onurlu insanlara bir umut olabilmek, kendilerine yeter hali getirene dek bu çalışmaların sürdürülmesi gerekir.? dedi.


HEM KESTİLER, HEM DE DAĞITTILAR!
İkinci gün yeni bağışların olmasıyla farklı iki noktada da kurban kesimi ve dağıtımı yaptıklarını aktaran Özçelik; ?Bayramın ikinci günü akşamı ekiple bir araya geldik. Kesim alanında Osman adında Konya İmam Hatip Lisesi öğrencisi ile tanıştık. Gün boyu ekibe yardımcı oldu. Her yerde bizlerle merhabalaşan Türkiye´de okuyan Çadlı öğrenciler bizi kendi evimizde hissettirdi.
Bu ve benzeri organizasyonların gerçekleşmesinde katkısı olan bağışçılarımızın nasıl bir hayırda bulunduklarını inşallah izah edebilmişimdir. Yeni bir iyilik kervanında buluşmak ümidiyle!? ifadelerine yer verdi.
Ali TİRİTOĞLU