BU KERMES HAYR İÇİN!

BU KERMES HAYR İÇİN!

Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin Halk Eğitim Merkezi önünde düzenlediği kermes çok hayrlı bir amaca hizmet etti!

BU KERMES HAYR İÇİN!

Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin Halk Eğitim Merkezi önünde düzenlediği kermes çok hayrlı bir amaca hizmet etti!

           Maçka´da birçok okul yılsonu etkinlikleri kapsamında çeşitli programlara imza atıp farklı gösteriler tertip ederken, Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi ise çok farklı bir amaçla kermes düzenledi.
İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla, Okul Müdürü Eren Çavdaroğlu yönetiminde Somali´de açmak istediği su kuyusu ve destekçi olduğu yetimler yararına kermes düzenleyen Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğretmen ve öğrencileriyle Okul Aile Birliği üyeleri, kendi ürettikleri el emeği göz nuru eserleri ve birbirinden farklı yöresel lezzetleri satışa sundular!

ÖNCE ÇAD, ŞİMDİ SOMALİ!
Daha önce Maçka Belediyesinin Çad´da açtığı su kuyusunun ardından bu sefer ki kuyuyu Somali´de açmak için kolları sıvayan Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi, İHH´nın aracılığıyla yürüttüğü çalışmalarda bugüne kadar  11 bin lira toplarken, kalan 5 bin lirayı denkleştirebilmek için kermes düzenledi.
Geçtiğimiz yıllarda geleneksel olarak tertipledikleri kermesten farklı olarak bu yıl Somali´deki ihtiyaç sahipleri için kermes düzenlediklerini belirten Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Öztürk; ?Bu sefer ki amacımız Somali´deki ihtiyaç sahibi Müslümanlar için su kuyu açmaktır!? dedi.

CUMA GÜNÜ, HAYR GÜNÜ!
Hedeflerinin bu kuyuyu açabilecek meblağı toplamak olduğunu söyleyen Öztürk; ?Maçka´da Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere genellikle haftada 3 günlük bir yoğunluk oluyor. Cuma günü aynı zamanda hayr günüdür! Bizler de hayr amaçlı çalıştığımız için iyi bir gelir elde edeceğimizi ümit ediyoruz.? şeklinde konuştu.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Maçka Temsilcisi İrfan Topal, yardım kermesiyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Maçka´da geçtiğimiz haftalarda 350 yetim ve ailesine yardımda bulunduklarını belirterek; ?İHH kendisine ihtiyaç duyulan her yerde, zaman ve mekân gözetmeksizin vardır. Somali´de açmayı düşündüğümüz kuyu için Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde bugüne kadar 11 bin lirayı bir araya getirdik. Ben bu kermes vasıtasıyla kalan 5 bin liranın da tedarik edileceğine inanıyorum!? dedi.

SU KUYUSU VE YETİMLERE YARDIM
Bunun haricinde okulun biri Moritanyalı, üçü Suriyeli olmak üzere 4 yetime de destekte bulunduğunu kaydeden Topal; ?İHH olarak geçtiğimiz yıllarda Maçka Belediyesi´nin Çad´da açtığı su kuyusuna destek olduğumuz gibi, Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin Somali´deki hayr çalışmasına da destek olmayı sürdüreceğiz!? ifadelerini kullandı.