BİK´ten Gazetecilere Seminer

BİK´ten Gazetecilere Seminer

Basın İlan Kurumu Bayram oğlu Tatil Köyünde, 10-12 Ekim tarihleri arasında ilçelerde yayınlanan gazete yöneticilerine yönelik üç günlük seminer verdi

BİK´ten Gazetecilere Seminer

 

Basın İlan Kurumu Bayram oğlu Tatil Köyünde, 10-12 Ekim tarihleri arasında  ilçelerde yayınlanan gazete yöneticilerine yönelik üç günlük seminer verdi

 

                  Basın İlan Kurumu şubesi bulunduğu illerde ilçelerde yayınlanan gazeteleirn yöneticilerine seminer düzenledi. Bayramoğlu Basın İlan Kurumu Tatil Köyünde verilen seminerin ilk gününde BİK Genel Müdürü Yakup Karaca açılış konuşmasını yaptı. Karaca konuşmasında dijital gazeteciliğin hızla geliştiğini söyleyerek yakın bir zamanda kağıt gazetelerin yerini alabileceğine vurgu yaptı. Karaca ayrıca;  ?15 Temmuz gecesi böyle bir olay yaşadık, ama bu ülkenin evlatları bunu geri püskürttü. Bundan sonra inşallah olmaz. Yaşanan hadiselerde bilhassa basınımızın ayrı bir yeri ve önemi oldu.  Hep birlikte tek bir ses, tek bir  yürek olarak ülkemizde yapılan saldırılara karşı durduk. Uzun zamandır kaybettiğimizi düşündüğümüz birliğimizi ve beraberliğimizi yitirmediğimizi gördük, tüm dünyaya gösterdik.?

Genel müdür Yakup Karaca´nın ardından BİK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özdemir yerel gazetelerde sayfa düzeni hakkında bilgi verdi. 

Ardından BİK Yönetim Danışmanı Prof. Dr. Metin Kazancı söz aldı.  Gazeteciler adeta tarih dersi verdi.

İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam, ilan ve reklam hakkında bilgi sunumu gerçekleştirdi. 

                  Basın İlan Kurumu Tatil Köyünde seminerin ikinci  ve üçüncü günlerinde, Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş ile Burak Orhan kontrollere ilişkin maddelerle ilgili sunumu yaptı.

Seminerin son gününde Basın İlan Kurumu Genel müdür Yardımcısı Cem Elçin kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Seminere katılan gazetecilere sertifikalara verildikten sonra aile fotoğrafı çektirildi.