BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yarışmalarda birincilik elde eden öğrencileri ödüllendiren Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal; ?Bilgi, değerlendirildiği sürece kıymetlidir ve başarıyı getirir!?

BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yarışmalarda birincilik elde eden öğrencileri ödüllendiren Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal; ?Bilgi, değerlendirildiği sürece kıymetlidir ve başarıyı getirir!?

 

            Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, ilçedeki çeşitli okullarda okuyan öğrencileri yarışmalarda gösterdikleri başarıdan dolayı ödüllendirdi.
Maçka İmam Hatip Lisesi, Maçka Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Maçka Çok Programlı Anadolu Lisesi´nden öğrenciler yarışmalarda elde ettikleri derecelerden dolayı ödüllendirilirken, Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, bilginin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

MAÇKA ÖĞRENCİLERİYLE KAZANIYOR
Maçka İmam Hatip Lisesi´nden ?Akif´e Yolculuk? adlı şiir yarışmasında Trabzon Birincisi olan Hayrünisa Aydın ile Kur´an-ı Kerim´i güzel okuma dalı kızlarda birinci olan Esmanur Bulut. Maçka Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi´nden Kur´an-ı Kerim´i güzel okuma dalı erkeklerde birinci olan Fatih Süer ile Hafızlık yarışmasında Türkiye 2.si olan Yusuf Yılmaz ve 76 kg. güreşte Trabzon birincisi olan Maçka Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Berat Sevim, ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal´ın elinden alırken, Fatih Süer´in 8 Nisan´da Giresun´da yapılacak Bölge Finali´nde, statü gereği Türkiye Birincisi olan Hafız Yusuf Yılmaz´ın ise Tunus´taki Dünya Şampiyonası´nda ter dökeceği belirtildi.

TÜBİTAK´DA YARIŞACAKLAR
           Ödüllendirilen öğrencilerin yanı sıra, TÜBİTAK 4006 Projesi kapsamında Maçka İmam Hatip Ortaokulu , Maçka Çok Programlı Lisesi ile Esiroğlu Kenan Oltan Anadolu Lisesi´nden yapılan proje başvurularının kabul edildiğini belirten Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, Maçka Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Ayşenur Bulut ve Tolga Gür´ün hazırladığı ?Android Temelli Uygulamaların Yabancı Dil Eğitimine Etkileri? konulu çalışmasında Trabzon birincisi olduğunu hatırlattı.
              Bu çalışmanın TÜBİTAK Erzurum Bölge Finali´ne davet edildiğini kaydeden İlçe Müdürü Orhan Topal, bu tür başarıların kendilerini son derece mutlu ettiğini ve gururlandırdığını söyledi. Eğitimin sadece ders ve sınavlardan ibaret olmadığını dile getiren Topal, öğrencilere sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmaları tavsiyesinde bulundu.

BİLGİ DEĞERLENDİRİLMELİ!
            Bilginin önemine vurgu yapan Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, özellikle Kur´an-ı Kerim okuyan ve bu alanda başarı gösteren öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.
?Kur´an-ı Kerim´i sadece okumakla yetinmemeli, o´nu güzel okumaya ve içimizde hissedip yaşantımıza da katmaya özen göstermeliyiz!? diyen Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, güzel sesle okunması durumunda ise, toplumsal anlamda da olumlu etkilerinin olacağını ifade ederek seslerini terbiye etmeleri ve bir enstrümanla meşgul olmaları çağrısında bulundu.
İlçe Müdürü Topal, konuşmasının ardından öğrencilere, başarılarına karşılık çeşitli hediyeler verdi.

Ali TİRİTOĞLU