Anadolu Eğitim, Kültür ve İrfan Derneğinden Eğitime Destek

Anadolu Eğitim, Kültür ve İrfan Derneğinden Eğitime Destek

Anadolu Eğitim, Kültür ve İrfan Derneği (ANADER ) katkıları ile Ortahisar Erdoğdu İlkokul´unda yapılan ve otizmli çocukların eğitim göreceği özel eğitim sınıfının açılışı yapıldı

Anadolu Eğitim, Kültür ve İrfan Derneğinden Eğitime Destek

 

 Anadolu Eğitim, Kültür ve İrfan Derneği  (ANADER ) katkıları ile Ortahisar Erdoğdu İlkokul´unda yapılan ve otizmli çocukların eğitim göreceği özel eğitim sınıfının açılışı yapıldı

 

               Açılışa Sayın Valimiz Yücel Yavuz´un eşi Şengül Yavuz Hanımefendi, Jandarma Komutanı Okçin Akşit´in eşi Funda Akşit, Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği ( ANADER) Yönetim Kurulu Başkanı Asım Aykan, Özel Eğitimden Sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın, ANADER Kadın Komisyonu Başkanı Havva Demir, İŞKUR Müdürü Adnan Zengin´in eşi Nurcan Zengin, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Serpil Harput, dernek üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sınıf açılışında konuşma yapan Şengül Yavuz Hanımefendi, ? Çocuklarımız burada alacakları özel eğitimle birlikte eğitim öğretim hayatlarına çok daha kolay bir şekilde devam edebilecekler.  Bu tür sınıflarımızın çoğalması adına gayret edeceğiz. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa sonuna kadar yapmaya hazırız. Sınıfımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum? dedi.

ANADER Yönetim Kurulu Başkanı Asım Aykan yaptığı konuşmada asıl savunmanın eğitim olduğuna vurgu yaparak ,? Cumhurbaşkanımız bir cümle söyledi; eğitim eğitim. Bundan daha önemli bir işimiz yok. Bunu başaramayan bir toplumun başarılı olduğu diğer alanlar geçici olur kalıcı olmaz. Hep beraber tüm gücümüzle eğitimle ilgilenmemiz gerekir? dedi.

Açılışın ardından okul bünyesinde bulunan diğer anasınıflarını gezen Bayan Yavuz, çocuklarla tek tek ilgilenerek, onların yaptıkları etkinliklere katılıp oyunlar oynadı.  Öğrenciler hakkında yetkililerden bilgi alan Şengül Yavuz daha sonra okuldan ayrıldı.