ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDI

ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDI

ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDI

ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Ortahisar Belediyesi korona virüs salgını nedeniyle bir süredir yavaşlattığı altyapı çalışmalarını hızlandırdı!

Ortahisar Belediyesi Fen İşleri, koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir yavaşlatılan 2020 Yılı Faaliyet Programı’nın yetişmesi için gereken çabayı gösterirken, Başkan Genç, planlanan altyapı çalışmalarının aksatılmadan sürdürüleceğini söyledi.

ÇALIŞMALAR EŞ ZAMANLI OLARAK SÜRDÜRÜLÜYOR
Birçok mahallede eş zamanlı olarak altyapı çalışmalarını sürdüren ekipler; İncesu, Doğançay mahallelerinde yol betonlama; Esenyurt, Yeşilbük, Soğuksu, Yeşilvadi, Çukurçayır, Pınaraltı, Sayvan mahallelerinde ise yol açma, yol bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Diğer yandan 1 Nolu Beşirli ve Gündoğdu mahallelerinde sanat yapıları, Yalıncak Mahallesinde ise kaldırım ve sanat yapısı çalışmaları yürütülüyor.

ORTAHİSAR BELEDİYESİ ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI!
Ortahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yeni korona virüs salgını nedeniyle yavaşlatılan altyapı çalışmalarını hızlandırdı. Birçok mahallede eş zamanlı olarak altyapı çalışmalarını sürdüren ekipler; İncesu, Doğançay mahallelerinde yol betonlama; Esenyurt, Yeşilbük, Soğuksu, Yeşilvadi, Çukurçayır, Pınaraltı, Sayvan mahallelerinde ise yol açma, yol bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Diğer yandan 1 Nolu Beşirli ve Gündoğdu mahallelerinde sanat yapıları, Yalıncak Mahallesinde ise kaldırım ve sanat yapısı çalışmaları yürütülüyor.

“KALİTELİ VE SAĞLAM PROJELER YAPIYORUZ”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2020 yılı faaliyet döneminde planlanan altyapı çalışmalarının aksatılmadan sürdürüleceğini söyledi. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Ortahisar’ın 85 mahallesinde proje ve faaliyet yürüteceğini kaydeden Başkan Genç şunları kaydetti; “Göreve geldiğimiz 2014 yılından itibaren bütün mahallelerimizde altyapı çalışmalarına ağırlık verdik. Bu kapsamda başta yol asfaltlama ve betonlama çalışmaları olmak üzere, istinat duvarı, yağmur suyu kanalları ve drenaj sistemleri gibi bütün unsurları ele alarak faaliyetlerimizi bütüncül yaklaşımla yürüttük. Yol çalışmaları yaparken, eğer istinat duvarı, drenaj kanalları ve diğer müştemilatı eksik yaparsanız, bu projeler kalıcı ve uzun ömürlü olmuyor. Kaliteli ve sağlam projelerin ortaya çıkması için bütün bu unsurları da eş zamanlı olarak hayata geçirmeniz gerekiyor. Biz de şu ana kadar çalışmalarımızı bu anlayışla sürdürdük. Elhamdülillah şu ana kadar çok geniş bir coğrafyaya yayılan ilçemizin bütün mahallelerinde çok güzel eserler ortaya çıkardık. Mahalle ziyaretlerimizde yöre halkının memnuniyetini görmek bizi oldukça motive ediyor. Her mahalle ziyaretimizde halkımızın yakın ilgisi ve teveccühüyle karşılaşıyoruz. Gerek merkez mahallelerimizde gerekse kırsal mahallelerimizde eski dönemlerle karşılaştırdığımızda gerçekten farkı apaçık bir şekilde görmek mümkün. ‘Hiçbir dönemde bu kadar hizmet görmedik.’ diyerek hem muhtarlarımız hem de mahalle sakinlerimiz bu durumu sıklıkla ifade ediyor.”

“2020 FAALİYET PROGRAMI YETİŞECEK”
Ortahisar Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Başkanı Yardımcısı Selahaddin Çebi de korona virüs salgını nedeniyle bir süredir yavaşlatılan 2020 Yılı Faaliyet Programı’nın yetişmesi için gereken çabayı göstereceklerini söyledi. Başkan Yardımcısı Çebi araç, gereç, ekipman, malzeme ve teknik personel anlamında oldukça yeterli durumda olduklarını dile getirerek; “Ortahisar Belediyemiz güzel çalışmalara imza atıyor. Şehir merkezinde olsun, kırsal mahallelerde olsun göze çarpan çalışmalar yaptık. Ufak bir gezintiye çıkarak bile bu çalışmaları müşahede edebilirsiniz. Salgın nedeniyle uygulanan yasakların gevşetilmesi ve normalleşme takvimiyle birlikte biz de çalışma tempomuzu artırdık. Vatandaşlarımız yapılan çalışmalardan son derece mutlu oluyorlar, memnun kalıyorlar. Ve sıklıkla teşekkürlerini iletiyorlar. Bu bize yeter de artar bile.” dedi.