Aile eğitim programları başlıyor

Aile eğitim programları başlıyor

Aile eğitim programları başlıyor Trabzon Büyükşehir Belediyesi bir sosyal projeyi daha hayata geçiriyor.

Aile eğitim programları başlıyor

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bir sosyal projeyi daha hayata geçiriyor.

Büyükşehir Belediyesi, Unıcef, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği protokolü ile Aile Eğitim Programları başlatıyor.

 

Çağdaş bireyin kazanması gereken temel yetkinliklerin konu edildiği Aile Eğitim Programında Aile Eğitim ve İletişimi, Okul ve Aile, Aile Hukuku, Aile Bütçesi ve Kaynak Yönetimi konuları ele alınacak. Bu eğitimler ile aile içi, okul ve aile, anne-baba-çocuk okul ilişkilerinin arttırılmasının yanı sıra aile ekonomisinin iyi planlanmasının öğretilmesi hedefleniyor. Aile kurumunun güçlendirilmesinin hedeflendiği programların ilki 1 Nisan Cumartesi günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi´nde saat 10.00´da 36 kişinin katılımı ile başlayacak.

 

Aile eğitimi kapsamında ebeveynlerin çocuk yetiştirme eğitiminin yaralarları konusundaki farkındalığın artırılmasının da hedeflendiği eğitim programlarını yapılan eğitimler sonucu sertifikalandırılan Trabzon Büyükşehir Belediyesi personellerinden Ömer söylemez ve Yetkin Çoban yürütecek.

 

Eğitimlere yetişkin bekârlar, evlilik hazırlığı yapanlar, evli ve çocuksuz şahıslar, evli ve çocuklu şahıslar, evli ve çocukları artık evden ayrılmış şahıslar, tek ebeveynli aile bireyleri katılabilecek.