Berilsu, Türkiye ikincisi

   Berilsu, Türkiye ikincisi

Üst Minikler Kadın ve Erkek Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası 16-23 Temmuz tarihleri arasında Kars’ta yapıldı. Rakiplerini nakavtla yenerek finale kalan Maçkalı Berilsu Ecrin Çolak Türkiye ikincisi oldu

         Berilsu, Türkiye ikincisi 

 

 

Üst Minikler Kadın ve Erkek Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası   16-23 Temmuz tarihleri arasında Kars’ta yapıldı. Rakiplerini nakavtla yenerek finale kalan Maçkalı Berilsu Ecrin Çolak Türkiye ikincisi oldu 

 

                  Kars  İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayında 16-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen üst minik kadın ve erkek Türkiye Ferdi Boks şampiyonasına ilgi oldukça büyüktü. Altmış altı ilden 222’si kız 640 sporcu katıldı. 

Esiroğlu Belde Spor Kulübü Teknik Sorumlusu Cüneyt Çolak’ın on üç yaşındaki kızı Berilsu Ecrin Çolak büyük bir başarıya imza attı. 

Elli yedi kilo kategorisinde maça çıkan Berilsu Çolak, çıktığı beş maçı da nakavtla kazandı. Finale kalan Çolak  rakibine sayıyla yenilerek Türkiye ikincisi oldu. 

Berilsu Ecrin Çolak ilk kez katıldığı şampiyonada gösterdiği başarı Maçkalıları gururlandırdı. Şampiyonada ikincilik madalyasını alan Çolak duygulu anlar yaşadı. On yaşından beri bu sporla ilgilenen Berilsu Ecrin ödülünü alırken sevinç göz yaşlarını tutamadı. Berilsu Ecrin’e ödülünü Trabzon iş insanı Suat Hekimoğlu verdi.  

                 Esiroğlu Belde Spor Kulübü Teknik Sorumlusu Cüneyt Çolak, kızıyla gurur duyduğunu söyleyerek; “kızımın başarısı beni çok mutlu etti. Nasıl duygulandığımı bilemezsiniz. Berilsu Ecrin, Trabzon  bölge şampiyonu olup, Türkiye şampiyonluğuna katılmaya hak kazandı.  Kars’ta düzenlenen şampiyonluğa katılarak bölgeyi temsil etti.  Rakiplerini nakavtla yenerek finale kalması bir şansa değil tamamen kızımın başarısıdır. Çok yetenekli, gelecek vadeden bir sporcu olacağından eminim. Sporcuya destek olan maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen İlçe Belediye Başkanı Koray Koçhan’a ve Ömer Faruk Adıgüzel’e teşekkür ediyorum.” Dedi. 

Üst Minik Kadın ve Erkek Türkiye Ferdi Boks şampiyonasında ilk dörde girenler Milli takıma çağrılacaklar.