8 MİLYONLUK YOL YATIRIMI

8 MİLYONLUK YOL YATIRIMI

Maçka Belediyesi 2018 yatırım programının ilk bölümünde 14 bin ton asfalt mahalle yollarına döküldü

14 BİN TON ASFALT YATIRIMI

 

Maçka Belediyesi 2018 yatırım programının ilk bölümünde 14 bin ton asfalt mahalle yollarına döküldü.

 

3600 km´lik yol ağı ile Trabzon´un en fazla yol ağına sahip olan Maçka´da belediye 2018 yatırım programının ilk bölümünde 14 bin ton asfalt mahalle yollarına döktü.

8 Mahallede gerçekleştirilen çalışma kapsamında yol sorunları gideriliyor. Konu ile ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanı Koray Koçhan, tüm imkanları ile ilçeye hizmet ettiklerini ifade etti. Başkan Koçhan,  ?Her zaman söylediğimiz gibi ne imkanımız var ise milletimizindir. 14 bin asfalt yaklaşık 8 milyonluk yatırımı ilçemize kazandırdık? dedi. 

 

8 MİLYONLUK YOL YATIRIM

 

Maçka Belediyesi 2018 yatırım programının ilk bölümünde 14 bin ton asfalt mahalle yollarına döküldü. Konu ile ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanı Koray Koçhan, tüm imkanları ile ilçeye hizmet ettiklerini ifade etti. Başkan Koçhan,  ?Her zaman söylediğimiz gibi ne imkanımız var ise milletimizindir. 14 bin asfalt yaklaşık 8 milyonluk yatırımı ilçemize kazandırdık. Bu yatırımı 2018 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirdik. Yollarımı ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Bize desteklerini esirgemeyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu´na teşekkür ediyorum. Asfaltın yanı sıra betonlama çalışmalarımızda devam ediyor. Maçka Belediyesi tarihinde belki de ilk kez bir mahallede asfalt aynı gün diğer mahallede betonlama çalışması gerçekleştiriyor.  Bu çalışmada kurduğumuz makine parkının büyük önemi var. Betonlama çalışmalarımızda şu anda 500 m3´den gidiyoruz. İnşallah bu çalışmamız devam edecek. Betonlama çalışmaları ile ilgilide Değerli İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu´ya teşekkür ederim ? ifadelerini kullandı.

 

eriyle değişecekti. İlâve etti:

 

? Ya üç ayda uygulayabiliriz, yahut hiç uygulayamayız. Sizin Arap harflerine bırakacağınız sütunlar yok mu, onların adedi bire de inse, herkes yalnız o sütunu okur ve beş yıl sonra, tıpkı yarın başlar gibi başlamaya zorunlu kılarız. Hele arada bir buhran, bir savaş çıkarsa attığımız adımları da geri alırız

                                     ***

30 Ağustos sabahı, Mustafa Kemal muharebe sahasında dolaşıyordu. Etraf binlerce düşman cesetleri ve birbiri üzerine yığılmış yüzlerce topçu hayvanı, terk edilmiş silah, top ve cephane dolu idi...
Atatürk şöyle söylendi:
"Bu manzara insanlığı utandırabilir! Fakat meşru müdafaamız için buna mecbur olduk. Türkler, başka milletlerin vatanında böyle bir harekete teşebbüs etmezler."
Ganimetlerin arasında yırtılmış ve terk edilmiş bir de Yunan bayrağı gören başkumandan eli ile kaldırılmasını işaret ederek;
"Bir milletin istiklal alametidir, düşman da olsa hürmet etmek lazımdır, kaldırıp topun üzerine koyunuz."

                                       ***

              Ölümünden iki yıl önce Atatürk´ün canına kıymak için kurulan bir tuzak meydana çıkarılmıştı. Hem de bu düzeni kurmakla suçlanan kimse "Milli Mücadele"den beri Ata´nın yolunda çalışmış, sevgi ve güvenini kazanmış, birçok iyiliklerini de görmüş biri idi.
Haber yurtta şaşkınlık ve tiksinme oluşturdu. Herkes bunu konuşuyor, "nasıl olur" diyor, bir türlü herhangi bir nedene bağlanamıyordu.
Sanık yakalandı, adalete teslim edildi. Fakat Atatürk, olaydan haberi yokmuş gibi, bu konuda ne düşündüğünü açıklamak için ağzını açmadı, adalet son sözünü söyleyinceye dek sustu. Atatürk´ün bu suskunluğu çeşitli yorumlara uğramıştı; kimi "bu üzüntülü olayı anmak istemiyor" dedi, kimi de "bunun doğru olduğuna inanmıyor" diye düşündü.
Sanığa yükletilen suç yargı yerinde ispat edilemediği için adam aklandı.
İşte, yargıç kararını bu yolda verdikten sonradır ki, Atatürk bu konuda ağzını ilk ve son kez olarak açtı ve yalnız şunu dedi:
"Suça yeltenilmiştir, ancak yargıç buna kanacak ölçüde kanıt bulmuş değildir."

 

07.06.2018                                                           FATMA KARAHASANOĞLU