1918´DEN 2018´E 100 YILLIK GURUR!

1918´DEN 2018´E  100 YILLIK GURUR!

Maçka ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu törenlerle kutlanırken, ilçe halkı 1918´den 2018´e tam bir asrı geride bırakmanın gurur ve mutluluğunu yaşadı.

1918´DEN 2018´E  100 YILLIK GURUR!

Maçka ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu törenlerle kutlanırken, ilçe halkı 1918´den 2018´e tam bir asrı geride bırakmanın gurur ve mutluluğunu yaşadı.

        Maçka´nın Kurtuluşunun 100. Yıldönümü, 15 Şubat´taMaçka Belediyesi önünde düzenlenen törenle kutlandı.
Maçka Belediyesi önünde gerçekleştirilen kutlama programına Maçka Kaymakamı Orhan Aktürk ve Belediye Başkanı Koray Koçhan´ın yanı sıra Maçka Meslek Yüksek Okul Genel sekreteri Mustafa Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti İlçe Başkanı Sedat Kongur, CHP İlçe Başkanı Nihan Göktürk, AKParti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Çoban İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Dağaşan, İlçe Emniyet Müdürü Ogün Algan, Maçka Cumhuriyet Savcıları,  daire amirleri katıldı.

?HER KARIŞ TOPRAĞINDA ŞEHİT KANI VAR!?
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından yaptığı konuşmadaTürkiye´nin her karış toprağının Şehit kanıyla sulandığını belirten Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan; ?Bu vatanın her karışında Şehitlerimizin kanı vardır. 100 yıldır istikbal mücadelesi vermekteyiz. Ne zaman Türkiye Cumhuriyeti canlanıyor, milleti ile bir araya geliyor ve İstikbal mücadelesi emin adımlar ile yapmaya başlıyor. İçeriden ve dışarıdan hainler saldırıyor, bizlerde bu vatanı müdafaa ediyoruz. Bu mücadele hâlâ devam ediyor.? dedi.
Bunun son örneğinin yakın zaman içerisinde yaşandığına dikkat çeken Başkan Koçhan; ?15 Temmuz hain darbe kalkışmasında, belediyemizin önünde ki bu meydanda binlerce insan toplandı. Nasıl dedelerimiz Çanakkale´de bombalara, mermilere karşı göğsünü siper ettiyse, 15 Temmuz hain darbe girişiminde de milletimiz aynı mücadeleyi verdi. Şimdi Afrin´de olduğu gibi bu mücadele devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti İslâm´ın son kalesidir. Milletiyle, Askeriyle, Cumhurbaşkanıyla bu ordu İslâm´ın son ordusudur.?İfadelerini kullandı.
Başkanı Koçhan´ın konuşmasının ardından Livera Halk Oyunları ekibi tarafından halkoyunları gösterisi sunulurken, okullarında şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrenciler ile 2.Ulusal Fotoğraf yarışması kapsamında başarı kazanan fotoğraf sanatçıları ödüllendirildi.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ.
Liseler arası kompozisyon birincisi Kayalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Aslıhan Çolak ileOrtaokullar arası şiir birincisi Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Seda Kaya Kaymakam Orhan Aktürk tarafından ödüllendirilirken, Liseler arası kompozisyon ikincisi Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Esra Gür ile Ortaokullar arası şiir ikincisi Esiroğlu Şehit Er Mehmet Akyüz Ortaokulu öğrencisi Ali Baran Aydın da, Başkan Koray Koçhan tarafından ödüllendirildiler.
Liseler arası kompozisyon üçüncüsü Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Özge Çavuş ile Ortaokullar arası şiir üçüncüsü Maçka İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Fatma Nur?a ise ödüllerini Maçka Jandarma Komutanı Ast. Sb. Kd. Bş. ÇvşAhmet Dağaşan verdi.

BİRİNCİLİK SARISOY´UN!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisinin ardından Maçka Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ?2.Ulusal Fotoğraf Yarışması´nda dereceye giren fotoğraf sanatçıları ödüllendirildiler.
Birinciliği Onur Emre Sarısoy, İkinciliği Ali Mermertaş ve Üçüncülüğü İbrahim Aysündü´nün elde ettiği yarışmada Ali Fatih Akçay ile Esengül Yavuz da Maçka Belediyesi Özel ödülünü almaya hak kazandılar.
Onur Emre Sarısoy´un askerde olması sebebiyle son anda katılabildiği törende birincilik ödülünü onun adına AK Parti İl Başkanı Haydar Revi alırken, ödüller Kaymakam Orhan Aktürk ve belediye Başkanı Koray Koçhan tarafından verildi.
Bu yarışmada Mansiyon kazanan Metin İnan, İbrahim Aysündü ve Gazanfer Demirer de Maçka Jandarma Komutanı Ast. Sb. Kd. Bş. Çvş Ahmet Dağaşan tarafından ödüllendirildiler.
Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi.
Ali TİRİTOĞLU