16 NİSAN MİLATTIR!

16 NİSAN MİLATTIR!

Türkiye´nin 16 Nisan´da gömülmeye çalışıldığı mezardan çıkacağına olan inancını vurgulayan Erdoğan; ?Türkiye kefeni yırtıyor!?

16 NİSAN MİLATTIR!

Türkiye´nin 16 Nisan´da gömülmeye çalışıldığı mezardan çıkacağına olan inancını vurgulayan Erdoğan; ?Türkiye kefeni yırtıyor!?

Yapımı tamamlanan 57 tesisin açılış töreni için geldiği Trabzon´da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Alanı´nda yaptığı konuşmada Akyazı stadından 16 Nisan´da gerçekleşecek referanduma kadar bir dizi konuya değindi.
Trabzon´a en son Aralık ayında geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Trabzon Şenol Güneş Stadı´nın açılışını gerçekleştirmiştik. Bugün o stadın bağlantı yolları, kavşakları ve tünellerinin açılışını yapacağız. AK Parti hükümetleri döneminde Trabzon´a 14 yılda 19 katrilyonu aşkın yatırım yaptık.? diye konuştu.
Trabzon´un doğalgaz ulaşmayan hiçbir ilçesinin kalmayacağını belirten, Kanuni Yolu´nun eksik bölümlerinin de tamamlanacağını, temeli atılan Zigana Tüneli´nin ise 2109 yılında hizmete gireceğini kaydeden Erdoğan, Trabzon-Erzincan demiryolu projesinin ise 2017 yılı içerisinde ihale edileceği müjdesini verdi.
Asrın projeleri arasında yer alan ?Şehir Hastanesi Projeleri´nden birinin de Trabzon´da gerçekleştirileceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti; ?Şehir Hastanesi öyle bir efsane ki bir kapıdan girdiğinde her şey o hastaneni içinde. Öyle Kılıçdaroğlu´nun SSK´ya Genel Müdür olduğu dönem gibi değil. Beyefendinin genel müdür olduğu dönemleri biliyorsunuz değil mi? Ne diyor ?10 sene önce bugünden daha iyiydi´. Ula sen ne işe yarıyorsun. Oldun bir partinin başı, o da kasetle. Bunun adı kaset genel başkandır. Maalesef Türk siyasetinin bunlar negatif tipleridir.?

16 NİSAN DEVRİMDİR!
?16 Nisan bizim için devrimdir, devrim. Ayağımızdaki prangalardan kurtulmak istiyoruz mesele bu. Bizim önümüzde duranlara 16 Nisan´da ?dur´ demeye var mıyız? 16 Nisan´da Batı´nın Türkiye üzerindeki yamanmış asalaklarını atmaya var mıyız? Trabzon Türkiye´nin huzurunun, geleceğinin kilit taşıdır. Tarihin hiçbir döneminde Trabzon´un devletine küstüğü görülmemiştir. Yanlış yapanı görür, hiddetlenir, kızar ama devletine asla toz kondurmaz. Onun için ülkemizin en önemli bakanlığını Trabzonlu bir kardeşimize, Sayın Süleyman Soylu´ya emanet ettik. Terör örgütleri ile mücadele konusunda çok takdire şayan bir başarı ortaya koyan bakanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Şu son dönemde Tendürek Dağları´nda, Gabar´da, Cudi´de, Bestler Deresi´nde, bütün oralarda çok büyük bir mücadele verildi. Şehitlerimiz var ama onlara kan kusturduk, inlerine girdik?

TEREDDÜTSÜZ ONAYLARIM!
16 Nisan´ın önemine yaptığı vurguda, bu tarihin aynı zamanda şehitlerin katilleri için bir fermanın da yazılacağı gün olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ?16 Nisan´dan sonra parlamentoya bu katiller ile ilgili idam teklifi geldiği zaman bu parlamentodan onayı bana geldiğinde ben bunu tereddütsüz onaylarım. Lider taşın arkasına saklanırsa, ordu dağın arkasına saklanır. Biz bu terbiye ile yetiştik. Ama onlar bu terbiye ile yetişmediği için o nereye gitmiş, Bakırköy ilçe başkanının evine gitmiş. 16 Nisan bunlara hesap sorma günüdür.? dedi.
Konuşmasında Saadet Partisi´ne de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Referandumda ?hayır´ verecekleri tek tek sayarken, Saadet Partisinin başındakilerin de diğer ?hayır´cı partilerle birlikte hareket ettiğini hatırlattı. ?Saadet Partisi de onlarla birlikte. İstemezdim onlar bu hale gelsin. Ne yazık ki onlar bu hale gelsin. Kadere bak. Kimler kimlerle yan yana geliyor. Nereden nereye. Ne oldum deme ne olacağım de. Hep bunlar imtihan. Ne olursa olsun 16 Nisan bir yol ayrımıdır? şeklinde konuşan Erdoğan konuşmasında Türkiye´nin tarihinin en önemli mücadelesini verdiğine dikkat çekti.

TÜRKİYE KEFENİ YIRTIYOR!
?Birilerinin iddia ettiğinin aksine bu süreçte Türkiye kuşatılmıyor. Tam tersine Türkiye kefenini yırtarak gömülmeye çalışıldığı mezardan çıkmaya çalışıyor. Türkiye´yi bin yıllık coğrafyasından, bin yıllık kardeşlerinden ve soydaşlarından koparıp kendi içine hapis edenlerin telaşı işte bu yüzden. Suriye´yi, Irak´ı, Mısır´ı, Balkanlar´ı, Kafkasları sanki bizim hiç ilgisi olmayan yerlermiş gibi gösterenler, biz bu coğrafyalarla, oralardaki kardeşlerimizle kucaklaştıkça adeta kuduruyorlar. Bugün yeniden bölgemizi tanzime kalkanlar bize ?siz yerinizde oturun´ diyorlar. ?Hiçbir şeye karışmayın´ diyorlar. ?Gerekirse sizin topraklarınızdan bir kısmını halkınızdan bir bölümünü de çekip alabiliriz sesinizi çıkarmayın´ diyorlar. Ey Trabzon, buradan bir ses ver ki, Kandil´deki terör baronları da, Pensilvanya´daki şarlatan da onları kukla gibi kullananlar da duysun. Bu ülkenin tek bir çakıl taşına göz dikenin gözünü çıkartırız. Bu ülkenin tek bir karış toprağına el uzatanın eline çıkarız. Teröristleri cehennemin yedi kat dibinde bile olsalar bulup dünyayı başlarına çıkarız. Emin olunuz bu sesi duyanların yürekleri titriyor. ?Türkler yeniden dirildi´ diyorlar. Aynen dirilişte olduğu gibi! Trabzonlu 16 Nisan´da evet diyerek ülkesine bulaşanlara haddini bildirmeye hazır mı? Evet diyerek dostlarımızın yüreğine ferahlık, düşmanlarımızın yüreğine korku salmaya hazır mıyız??

TERÖR ÖRGÜTLERİNE MESAJ!
Suriye´de El-Bab´ın teröristlerden temizlenmesiyle Fırat Kalkan Harekâtı´nın birinci etabının sona erdiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ?Şu anda bitti. Bundan sonra da olacak. Durmak yok yola devam. Diğer bölgelerde terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekâtların hazırlıklarını yapıyoruz. Yeni harekâtlara yeni isimler vereceğiz. Baharı bekleyen tüm terör örgütlerine PKK; YPG, DAEŞ, FETÖ´ye çok güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar Allah´ın izniyle Türkiye´nin ve Türk milletinin baharı, teröristlerin ise kara kışı olacak. Siz bakmayın terör örgütlerinin kimi Avrupa devletlerini arkalarına alıp efelenmeye başladıklarına. Türkiye güçlü olduğu, kararlı bir şekilde yoluna devam ettiği sürece Avrupa ülkelerinin de böyle devam etme şansı yoktur. Zor oyunu bozar. Biz terör örgütleri üzerinden kurulan bu oyunu zorla da olsa bozacağız. Türkiye bu tezgâhla ilk defa karşılaşmıyor. Bir asır önce aynı zihniyet aynı kalıplarla karşımızdaydı. O zaman hasta adam diyorlardı. Hasta adam dedikleri bu ülkeyi ellerinde cetvelle, kâğıt üzerinde parsel parsel bölmüşlerdi. Çanakkale´de ve İstiklal Harbi´nde bu oyunu bozup önümüze koydukları haritaları cetvelleriyle birlikte hazırlayanlara iade ettik. Son 3 yıldır her fırsatı kullanıp bize dik çöktürmeye, bize yeniden hasta adam muamelesi yapmaya çalışıyorlar. Bu FETÖ denilen alçağı bunun için beslediler. Bunun için üzerimize gönderdiler. 40 yıldır bu topraklarda bunu beslediler. PKK´yı bunun için çukurlar üzerinden sahaya sürdüler. Suriye´de YPG, PDY diye bir maşayı bunun için icat ettiler. DAEŞ´i bunun için besleyip, büyüttüler. Avrupa´da bizim bakanlarımızın konuşacakları salonların anlaşmalarını, uçuş izinlerini iptal ederek engelleyenler, kendi şehirlerini polis himayesindeki terör örgütlerine teslim ettiler.? şeklinde konuştu.
Türkiye´nin bir kabile devleti olmadığını, kendisine yapılan her iyiliğin karşılığını verdiği gibi, her terbiyesizliğin hesabını da mutlaka soracağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; ?Biz, bunu bilmeyenlere göstereceğiz. Tabi bu işler sabır gerektirir. Sabreden kimse zafere ulaşır. Bu işler soğukkanlılıkla, strateji ile olur? ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan´a buradaki konuşmasının ardından Vali Yücel Yavuz tarafından bir tablo hediye edilirken, ardından yapımı tamamlanan projelerin açılış töreni gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki bakanlar, belediye başkanı ve Trabzon Valisi ile birlikte yapımı tamamlanan 57 tesisin açılış kurdelesini kesti.