YERLİ ÜRÜNLERE MİLLİ LOGO

YERLİ ÜRÜNLERE MİLLİ LOGO

YERLİ ÜRÜNLERE MİLLİ L

YERLİ ÜRÜNLERE MİLLİ LOGO!

Milletvekili Kaya´nın ortaya attığı; ?Yerli ürünlere Türk Bayrağı Logosu? fikrine bir destek de, Trabzon Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Kurt´tan geldi.

Trabzon Kültürünü TanıtmaDerneğiBaşkanı Metin Kurt, dernek olarak CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya´nın ortaya attığı; ?Yerli ürünlere Türk Bayrağı Logosu? fikrini desteklediklerini belirtti.

?KAYA´NIN FİKRİNE KATILIYORUZ?
Başkan Metin Kurt; ?Trabzon Kültürünü Tanıtma Derneği olarak, Trabzon Milletvekilimiz Sayın Ahmet Kaya beyin gündeme getirdiği ?Yerli ürünlere Türk bayrağı logosu eklenmesi´ fikrine katılıyoruz. Halkımızın bu şekilde yerli ürünleri daha kolay ayırt ederek gerekli hassasiyeti göstereceği kanaatindeyiz.? dedi.

FİKİR CHP MİLLETVEKİLİ KAYA´DAN GELMİŞTİ
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya;?Yerli ve milli ürünlerimizin kolaylıkla tanınmasını ve öne çıkmasını sağlayacak bir etiket düzenlemesinin yapılmasını, yerli ve milli ürünlerimizin etiketlerine kalp şeklinde Türk bayraklarının konulmasını öneriyoruz.? açıklamasında bulunmuştu.
Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yaşanan ekonomik krizin aşılmasında yerli ve milli duruşun önemli olduğuna işaret ederek; ?Bu tür dönemlerde iktidarıyla, muhalefetiyle hepimiz bir araya gelmeli ve ulusun çıkarları etrafında birleşmeliyiz.? ifadesini kullanmıştı.

KAYA´DAN TÜRK BAYRAĞI ÖNERİSİ!
Marketlerde ve perakende satış noktalarında, raflardaki ürünlerin yüzde 80´den fazlasının ithal ürünlerden oluştuğunu savunan Kaya, yerli ve milli ürünlerin yeterince korunmadığını, yaptıkları araştırmalarda, yerli ürün satın almak isteyen vatandaşların, barkod kodlarının küçük yazılması ve okunaklı olmaması nedeniyle yanlışlıkla ithal ürünleri yerli ürün diye satın aldıklarını öğrendiklerini aktarmıştı.
Sorunun çözümüne ilişkin önerilerde bulunan Kaya;?Yerli ve milli ürünlerimizin kolaylıkla tanınmasını ve öne çıkmasını sağlayacak bir etiket düzenlemesinin yapılmasını, yerli ve milli ürünlerimizin etiketlerine kalp şeklinde Türk bayraklarının konulmasını öneriyoruz. Böylece yerli ve milli ürünlerimiz tüketiciler tarafından kolayca görülecek, tanınacak ve bu ürünlerin satın alınması teşvik edilmiş olacaktır.? diyerek çözüm önerisi getirmişti.
Ali TİRİTOĞLU