Trabzon´da kar yağışı bekleniyor

Trabzon´da kar yağışı bekleniyor

26 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında yoğun kar yağışı alan Trabzon için Meteoroloji tarafından yeniden kar uyarısı yapıldı.

Trabzon´da kar yağışı bekleniyor

 

26 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında yoğun kar yağışı alan Trabzon için Meteoroloji tarafından yeniden kar uyarısı yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ?Meteorolojinin kar uyarısı doğrultusunda Belediyelerimiz hazırlıklarını tamamlamıştır? dedi.

 

Meteorolojinin uyarısına göre yarın (11 Şubat Cumartesi) Sürmene ve bölgesinde kar yağışı beklenirken, 12 Şubat Pazar günü Araklı, Sürmene ve Of ilçeleri başta olmak üzere Trabzon´un doğu yakasında kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının önümüzdeki haftanın ilk günlerinde Trabzon şehir merkezi Ortahisar ilçesinde de etkisini gösterebileceği tahmin ediliyor. Öte yandan Trabzon´un Şalpazarı, Tonya ve Çaykara gibi yüksek kotta bulunan ilçelerinde de tüm bu günlerde kar yağışının etkili olacağı öngörülüyor.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Meteorolojinin uyarılarına istinaden kar mücadelesi hazırlıklarını bugün (10 Şubat) tamamladı. Kar mücadelesinde görev yapan tüm araç ve iş makinelerinin bakımları yapılarak görev bölgelerine sevk edildi. Trabzon il genelinde kar mücadelesi çalışmalarının Kar Mücadelesi Eylem Planı çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ?Meteorolojinin kar uyarısı doğrultusunda Belediyelerimiz hazırlıklarını tamamlamıştır. Vatandaşlarımızdan kar yağışı yaşanan bölgelerde özel araçlarını kullanmamalarını, kullanma durumunda olanların kar lastiği veya zincir olmadan trafiğe çıkmamalarını özellikle rica ediyoruz? dedi.