Trabzon çağ atlıyor

Trabzon çağ atlıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehirde sürdürdükleri çalışmaların tamamlanmasıyla Trabzon´un marka değerinin kat ve kat üzerine çıkacağını söyledi.

Trabzon çağ atlıyor

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehirde sürdürdükleri çalışmaların tamamlanmasıyla Trabzon´un marka değerinin kat ve kat üzerine çıkacağını söyledi.

 

                      Trabzon´da sürdürülen yatırımların yanı sıra çok sayıda çalışmayı yatırım aşamasına getirdiklerini belirten Gümörükçüoğlu, ?Bugün dışarıdan şehrimize gelenler şehrimizde yaşanan değişim ve dönüşümü net olarak bizlere ifade ediyorlar. Sürdürdüğümüz projelerimiz tamamlandığında ise Trabzon çok daha farklı, çok daha yaşanılabilir bir kent haline gelecek? dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu özetle şunları söyledi: ?Trabzon´un altyapısından üst yapısına, halkımızın genel taleplerinden şehrin ihtiyaçlarına kadar her alanda görev başındayız. Kanuni Bulvarı gibi Trabzon´un şehir merkezini iki kat büyütecek olan dev bir yatırım devam ediyor. Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesini hayata geçiriyoruz. Trabzon şehir merkezine ikinci bir meydan kazandırıyoruz. Tarihte var olan Karagöz Meydanını en güzel şekilde yeniden ortaya çıkartacağız. Akyazı ile Havaalanı arasında Hafif Raylı Sistem inşa edeceğiz. Trabzon Botanik´i yapıyoruz. Bu çalışma bölgemizde ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Trabzon şehir merkezine ?tam otomatik katlı otopark´ yapıyoruz. Yeter mi? Yetmez. Çömlekçi kentsel dönüşümü devam ediyor. Çömlekçi birinci etapta kamulaştırma ve yıkımları tamamladık, ikinci etapta kamulaştırmalar sürüyor. Bu da tamamlanınca hazırlanan projenin uygulamasına geçilecek. Tabakhane kentsel dönüşümünde kamulaştırma ve yıkımlar büyük ölçüde tamamlandı. Kadınlar Pazarını yıkıp en güzle şekilde yeniden inşa edeceğiz. Her yıl 12 adet park yapıyoruz. Bu şehrin mahallelerine ayda bir park kazandırıyoruz. Trabzon´un 18 ilçesinin imar çalışmalarını tamamlama aşamasındayız. Trabzon´un geleceğini planlıyoruz. Altyapıda geride kalan 3,5 senede tamamladığımız, sürdürdüğümüz ve yatırım programına aldığımız içme suyu ve kanalizasyon projelerimizin toplam maliyeti 1,56 milyar TL´ye ulaştı. Kavşaklarda çalışmalarımız devam ediyor. Bunların hepsini bu şehir kısa sürede kazanmış olacak. Tüm bu yatırımlarda her zamana şehrimizin önünü açan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Devlet büyüklerimize Trabzon halkı adına teşekkür ediyorum.?