Sümela´ya giden turistler yaban hayvanlarını da görüntüleyebilecek

Sümela´ya giden turistler yaban hayvanlarını da görüntüleyebilecek

Sümela Manastırı´nın ve Altındere Vadisi´nin eşsiz manzarası yapılacak olan teraslarla seyredilecek

Sümela´ya giden turistler yaban hayvanlarını da görüntüleyebilecek

 

Sümela Manastırı´nın ve Altındere Vadisi´nin eşsiz manzarası yapılacak olan teraslarla seyredilecek

 

         Yapımına bir yıl önce başlanan seyir teraslarının bir kısmı bitirildi. Turizm sezonuna hazırlanan seyir teraslarının maliyeti yaklaşık 838 bin TL´ye mal olacak.

        Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu da Altındere Vadisi´ndeki seyir teraslarından iki tanesinin bitmek üzere olduğunu dile getirerek "Sümela Manastırı´nda yapılan restorasyon çerçevesinde karşı taraftan manastır görülmesi için Milli Parklar ile birlikte bir çalışma başlattık. Bu çalışma çerçevesinde geçtiğimiz yıldan bu yana Milli Parklar terasların yapımına başladı. Şuanda iki tanesi bitmek üzere.  Ziyaretçiler yabani hayatı da görebilecek. Özellikle Milli Park´ın girişinden sonra oluşturulacak olan ring seferiyle birlikte teraslardan Sümela Manastırı tam karşıdan görülme imkanına sahip olacak. Gelen ziyaretçilerimiz sadece araçla çıkılıp Sümela Manastırı´nın gezildiği bir alan değil çevresiyle gezilen bir noktaya gelecek. Sümela´da kalış süresi daha da artacak ve gezi alanları çoğalmış olacak. Hem trekking yapılabilecek hem de milli park olması nedeniyle yabani hayatı görme imkanına sahip olabilecekler. Aynı zamanda o bölgenin kendisine has doğal yaşamını da birlikte görerek foto safari yapabilecekler. Bu terasların özellikle başladığı andan Sümela´nın bulunmuş olduğu noktaya kadar toplam yaklaşım 11-12 kilometrelik bir mesafe aynı zamanda bir yürüyüş güzergahı olarak kullanılmış olacak. Gelen turistler farklı bir alanı görme açısından bu bölgeyi tercih edeceklerini tahmin ediyorum" dedi.

            Konuyla ilgili bilgiler veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Trabzon Şube Müdürü Akif Ümüzer, bölgede iki ayrı noktada daha seyir terası yapmayı planladıklarını söyledi. Ümüzer "Milli parkımıza yaz mevsiminde olsun, bayramlarda olsun yoğun şekilde ziyaretçi akını oluyor. Ziyaretçileri alana dağıtabilmek, doğaya daha da hakim olabilmelerini sağlamak amacıyla manastırı karşı noktadan gören Seslikaya mevkiine seyir terası inşa ettirdik. Ziyaretçilerimiz bu sayede karşı noktadan manastırı rahatlıkla izleyip görüntüleyebilecekler. Projemizi 2016 yılında hazırladık. Yürüme yolu toplamı 11.1 kilometre. Bu yıl iki noktada seyir terası ve iki seyir terasının arasındaki 550 metre yolun kaplanmasını gerçekleştirdik. Manastırı tam hakim gören noktaları bitirdik, inşallah sezona tamamen hazır olacak. Seyir teraslarının maliyeti 838 bin TL´yi buluyor. Ödenekler aktarıldığında iki ayrı noktada daha seyir terası yapmayı planlıyoruz" dedi.