ŞİMDİ YOKSA GELECEK DE YOK!

ŞİMDİ YOKSA GELECEK DE YOK!

Yeni Eğitim-Öğretim sezonuna girerken yayımladığı mesajda velilere seslenen Milli Eğitim Müdürü Topal; ?Çocuklar bizim şimdimizdir. Şimdi yoksa gelecek de yoktur!?

ŞİMDİ YOKSA GELECEK DE YOK!

Yeni Eğitim-Öğretim sezonuna girerken yayımladığı mesajda velilere seslenen Milli Eğitim Müdürü Topal; ?Çocuklar bizim şimdimizdir. Şimdi yoksa gelecek de yoktur!?


2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının açılışı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, bu anlamda ilçedeki durumu rakamlarla ortaya koyarken, velilere hitaben yaptığı açıklamada ise önemli uyarılarda bulundu.
İlçede 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılına yaklaşık 3 bin 300 öğrenci ve 350 öğretmen ile gireceklerini kaydeden Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, 18 Eylül tarihinde İlköğretim Haftası ile başlayacakları sezonda gerek okulların fiziki kapasitesi, gerekse insan kaynağı öğretmen bakımından herhangi bir eksikliklerinin bulunmadığını belirtti.

YÜZDE 42´Sİ TAŞIMALI!
8 okul servis aracı ile 18 özel eğitim öğrencisinin, 65 okul servis aracı ile 777 İlk ve Ortaokul öğrencisinin, 48 okul servis aracı ile 585 lise öğrencisinin taşındığını, toplam 121 okul servis aracının Bin 380 öğrenciyi eğitim kurumlarına taşımalı olarak eriştirdiğini dile getiren Milli Eğitim Müdürü Topal, tüm öğrencilerin yüzde 42´sinin taşımalı olarak eğitim gördüğünü kaydetti.
Maçka´nın Trabzon´un yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi olduğunu hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, bunun yanı sıra, taşıma mesafesi en fazla olan ilçe olduğunun altını çizdi. Bu durumun öğrencilerin zamanında eğitime, kurslara ve etkinliklere ulaşımını zorlaştırdığını belirten Topal, bunun da akademik anlamda öğrencileri akranlarından geride bıraktığının altını çizdi.

MÜFREDAT DEĞİŞTİ!
Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, mesajında şunları kaydetti;
?Öğrencilerimizin ücretsiz ders kitapları okulun açıldığı ilk gün masalarında olacak şekilde planlama yapıldı. Her türlü taşıma, onarım ve kantin ihaleleri yaz döneminde zamanında yapılarak hazır durumdadır. Değişen müfredat tanıtım çalışmaları önce öğretmenler nezdinde tamamlanmış, özellikle 1. 5. ve 9. Sınıflardaki müfredat değişikliği bu yıldan itibaren uygulamaya konulacağı için Eylül ayı içerisinde velilerimize de gerekli tanıtımlar yapılacaktır.
Sınavlara hazırlık kurslarımız bu yaz tatilinden itibaren başlamıştır. Özellikle ilk sınava hazırlıksız yakalanmaması için öğrencilerimizin açtığımız destekleme ve yetiştirme kurslarına mutlaka katılmaları gerekmektedir. Bu yaz, merkezi İstanbul´da bulunan Maçka Dernekler Federasyonu´nun katkılarıyla, Müdürlüğümüz bünyesine kattığımız sınav ölçme ve değerlendirme biriminde bulunan 13 bin lira değerindeki baskı makinesi hizmete girmiştir. Baskı makinesi ile deneme sınavları tüm okullara çoğaltımı yapılarak öğrencilerimizin hizmetine ücretsiz olarak sunulacaktır. Bu hizmetin akademik başarıya ciddi katkılar sağlayacağına inancımız tamdır.?

DEĞİŞİMLER YAŞANDI!
Maçka´da yaşanan terörist saldırı sonucu şehit olan, Eren Bülbül´ün adının okuduğu okula verildiğini, bir başka okulun ise Trabzon Polis Okulu ile yer değiştirdiğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Topal açıklamasını şöyle sürdürdü;
?İlçemizde menfur bir saldırı sonucu şehit olan, genç, yiğit evladımız, öğrencimiz Eren Bülbül´ün adı eğitim gördüğü okula verilerek okulumuzun adı Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam- Hatip lisesi olarak değiştirilmiştir.
Esiroğlu mahallemizde bulunan Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Anadolu İmam-Hatip Lisemiz ile Trabzon Polis Okulu binalarının takasının yapılmış ve taşınma işlemlerinde sona gelinmiştir.

MÜDÜR TOPAL´DAN VELİLERE MESAJ!
Oldukça başarılı bir yıl geçireceğimizi umduğumuz 2017-2018´in başta ülkemize, Aziz Milletimize ve Maçka´mıza eğitim adına hayırlı olmasını dileyerek, taşımalı eğitimde kazasız belasız bir yıl olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederek değerli velilerimize şunu söylemek istiyorum:
Değerli Velilerimizi, kıymetli anne babalar: Eğitim, doğruları söylemek değil, yapmaktır. Çocuklar bizim şimdimizdir, geleceğimiz değil. Şimdi yoksa gelecek de yoktur. Yeryüzündeki hiçbir çocuğu, ?Senden adam olmaz´ diyerek adam edemezsiniz. Unutmayınız ki, çoğu zaman bir çocuk anne babasının açığa çıkmış sırrıdır. Lütfen, çocuklarınız her istediğini yapmayın. Ama lütfen o isteğini neden gerçekleştirmediğinizi onun anlayabileceği bir dilde ona açıklayın. Her çocuk delidir, akıllı çocuk yoktur. Deli olmak zorundadır ki gelişimi sürsün. Bir çocuk, koltukların üstünde zıplamıyorsa ortada bir problem vardır. Bir çocuk camide bir o yana bir bu yana koşamıyorsa orada işler yolunda gitmiyor demektir. Koşarken düştüğünde acısına ağlamak yerine dönüp anne babasına, ?kızacaklar mı´ diye bakıyorsa durum içler acısıdır. Çocuksu coşkusu yok edilmiş çocuklarıyla ?çok akıllı, çok usludur´ diye övünen yetişkinler, lütfen bu trajik uykudan uyanın!?
Ali TİRİTOĞLU