ŞAHİN KIRTASİYE YENİ SEZONA HAZIR

ŞAHİN KIRTASİYE YENİ SEZONA HAZIR

Maçka´da kırtasiye sektöründe çeyrek asırdır sürdürdüğü hizmeti yeni mağazayı da ekleyerek devam ettirecek olan İşadamı Ali Şahin, yeni sezona hazır!

ŞAHİN KIRTASİYE YENİ SEZONA HAZIR

Maçka´da kırtasiye sektöründe çeyrek asırdır sürdürdüğü hizmeti yeni mağazayı da ekleyerek devam ettirecek olan İşadamı Ali Şahin, yeni sezona hazır! 


ABD´nin ülkemize yönelik ekonomik yaptırım kararı sonrasında dolarda yaşanan dalgalanma ve yükseliş ister istemez birçok ürüne zam olarak yansırken, bu durum birçoğu ithal olan kırtasiye ürünlerini de olumsuz yönde etkiledi.

OKUL ZİLİ ÇALMADAN, ZAM ZİLİ ÇALDI
Henüz okul zili çalmadan feryat edercesine çalan ?zam´ zili yüzünden zor günler yaşayan kırtasiye sektöründe döviz kurundaki yükselmeden dolayı yüzde 50 düzeyinde bir zamlanma olurken, bu durum kırtasiyecileri de zor durumda bıraktı.
Birçok kırtasiyeci henüz ekonomik yaptırım kararı öncesinde kapısına kilit vurmak zorunda kalırken Maçka´da ise tüm bunlara karşın cesur bir yürek olarak ortaya çıkan Şahin Kırtasiye sahibi İşadamı Ali Şahin, yeni ve daha büyük bir dükkânla yeni eğitim-öğretim sezonuna ?hazırız? dedi.

MAÇKA´DA BİR DELİ YÜREK!
Kırtasiye sektörünün son yıllarda Maçka´da pek aktif olamadığını söyleyen İşadamı Ali Şahin, bundan dolayı ilçede her ihtiyaca cevap verebilecek bir yer arayışına girdiklerini belirterek ŞOK Market yanındaki mağazayı kırtasiye başta olmak üzere oyuncak ve farklı hediyelik eşyalarla dolu bir alan haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.
Ekonomik anlamda özellikle de dövizde yaşanan bazı gelişmelerin ister istemez etki ettiği sektörde ?en iyiyi en uygun fiyata? anlayışından taviz vermemeye kararlı olan İşadamı Şahin; ?Son yıllarda sektörümüz Maçka´da pek aktif olamadı. Bu nedenle ilçemizde her ihtiyaca cevap verebilecek bir alanın arayışına girdik. Ekonomidekigelişmeler öncesi başlattığımız çalışmalar son dönemde dövizde yaşanan yükselmeye ve özellikle kırtasiye sektöründe ürünlerin çoğunun dövize bağlı olmasına rağmen mümkün olan en uygun fiyatları sunarak bu yıl Maçka´da üst düzeyde hizmet vermek arzusundayız.? diye konuştu.
Kırtasiye sektörünün tüm yurt genelinde ve Trabzon´da da belli sıkıntılar içerisinde olduğunu belirten Şahin, 2017 yılı içerisinde Maçka´da bu nedenle bir dükkânın kapatmak zorunda kaldığını belirtti.
İşadamı Ali Şahin; ?Geçtiğimiz yılsonu itibariyle bir meslektaşımız kapatmak zorunda kaldı. Ondan dolayı ortaya çıkan boşluğu da dolduracağız inşallah.? dedi.

MALİYETLER YÜKSELDİ
Yaklaşık 6-7 aydır bir çalışma içerisinde olduklarını, 2 ay önce ise bunu neticelendirerek yeni işyeriyle ilgili sözleşmeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Şahin, yeni yerin o zamandan bugüne kadar mevcut durumuna getirildiğini dile getirdi.
Bu süreçte özellikle dövizdeki yükselmeye bağlı olarak maliyetlerin arttığına değinen Ali Şahin; ?İş başlangıcında 600 bin TL´lik bir maliyet söz konusuydu, ancak dövizde yaşanan yükselme sonrasında bu maliyet şu an için 750 bin TL´ye çıktı. Daha yapılacak düzenlemeler ve gelecek malzemeler var, bu da ister istemez maliyeti daha da arttıracaktır ancak biz her şeye rağmen halkımıza en uygun fiyatlarla hizmet sunmakta kararlıyız.? şeklinde konuştu.
Bu tür bir yere Maçka´nın ihtiyacı olduğunu, sadece kırtasiye değil, oyuncak ve modern hediyelik eşyanın da yer alacağıbir alanın ilçede ilk ve tek olacağını vurgulayan İşadamı Ali Şahin, şu ifadelere yer verdi;

?İLÇEMİ VE İŞİMİ SEVİYORUM?
?Yeni sloganımız ?Çeyrek asırlık tecrübe´ olacaktır. Çünkü biz bu işe babamızla başladığımızda yıl 1993´tü! Yıllar içerisinde üzerine koyarak bu işi devam ettirdik. Bugün bulunduğumuz duruma geldik. İnsanların bana bu kadar masrafı neden Trabzon´da yapmıyorsun demelerine ve benim de bu işi Trabzon´da yaptığımda yaptığım yatırımı rahatlıkla geri kazanabileceğime bilmeme rağmen biz Maçka´yı tercih ettik.
Ben Maçkalıyım. Yaşadığım ilçeyi ve yaptığım işi seviyorum. Bu iş uzun yıllar bildiğim ve yaptığım bir iş. Bunu yaparken Maçka´mıza bir faydamız olsun diyerek yatırım anlamında hareket ettik.
Maçka´da herkes birçok farklı işi bir arada yürütüyor. Benim de kırtasiye sektörünün dışında çalışmalarım var. Mesela Trabzon´da Turizm alanında bir yatırımımız, turizm seyahati yönünde çalışmamız var. Ancak bu işten vazgeçemiyorum. Yıllardır bu işle uğraşıyorum ve bu işi seviyorum. Bu bende bir tutku halini aldı. Eğer bir yatırım olacaksa bu önce Maçka´ya olsun anlayışındayım. Bu ilçeye hizmet etmeyi seviyorum.

İLÇE İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI
Tüm bunları yaparken elbette her şeyin bir karşılığı var, tabii ki para da kazanıyorum. Ancak ben kazandığımı yine yaşadığım yer için harcıyorum. İlçeye istihdam anlamında katkı da sağlamaya çalışıyoruz. Bugün burada çalışacak personelle birlikte diğer işyerlerimizde olmak üzere toplam 13 kişiye istihdam sağlayacağız. Benim için bu bir gurur kaynağı aynı zamanda.
Geçen sene ki beklentilerimiz maalesef olmadı. İstediğimiz işi yapamadık. Bu sadece benimle alakalı değil sektörün geneliyle ilgili bir sıkıntıydı.
Ancak her şeye rağmen bu sezondan ümitliyim. Bu işyeri Maçka´da ilk ve şu aşamada tek olacaktır. Şu an için Maçka´da kırtasiye, oyuncak ve hediyelik eşyanın bir arada bulunduğu bu kadar geniş bir alan yok!
İlçemizde daha çok turizme yönelik hediyelikler var, bizde modern hediyelikler de var. Zaten tüm çalışmalar bittiğinde vatandaşımız bunu daha iyi görme imkânı bulacaktır.?

MAÇKA´YA BÜYÜK HİZMET
İki kat olan dükkânın üst katı ağırlıklı olarak oyuncak çeşitlerine ayrılmış durumda. Üst düzey oyuncak çeşitleriyle çocuklara daha iyi hitap edebilecek bir alan oluşturulan yeni mağazada kırtasiye ürünleri daha da geliştirildi.
Bu sezon ve sonrası için yeni mağaza sayesinde hedeflerini karşılayabilme ümidi taşıdıklarını belirten İşadamı Ali Şahin; ?Maçka´da durgun olan kırtasiyecilik sektörünü açmak ve mümkün olan en uygun fiyatlarla çalışmayı ümit ediyoruz.? derken, tüm planlamaları ona göre yaptıklarının altını çizdi.
Ali Şahin; ?Herhangi bir problem yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Zaten 10-15 gün içerisinde okullar açılacak, bizler de ne olacağını daha net görme imkânı bulacağız. Ha istediğimiz gibi olmazsa da işin peşini bırakmayacağız. Biz öncelikle Maçka´ya hizmet etmeyi düşünüyoruz.? dedi.
Maçka´da birçok alanda faaliyet gösteren ancak kırtasiye sektörüne tutkuyla bağlı olan İşadamı Ali Şahin´in halen faaliyette olan kırtasiye dükkânında 2 personel çalışırken, yeni açılacak mağazada ise toplam 4 personel hizmet verecek.
Ali TİRİTOĞLU