MİARGEM BAŞKANI UYARDI!

MİARGEM BAŞKANI UYARDI!

MİARGEM Başkanı Halil Memiş uyardı; ?Hesabını iyi yapamayan belediyelerin çöküntü yaşaması kaçınılmaz!?

MİARGEM BAŞKANI UYARDI!

MİARGEM Başkanı Halil Memiş uyardı; ?Hesabını iyi yapamayan belediyelerin çöküntü yaşaması kaçınılmaz!?

Bütçelerdeki cari, yatırım ve transfer harcamaları ayrımında, cari harcamaların büyük ölçüde tekrarlanan (sabit) harcamalar olduğunu belirten Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) Başkanı Halil Memiş, bunların tekrarlanan gelirlerle finanse edilebilir konumda tutulmasının önemini vurguladı.
MİARGEM Başkanı Memiş; ?Aksi durumda hesabını iyi yapamayan belediyelerin çöküntü yaşaması kaçınılmazdır? dedi.

YATIRIM HARCAMASI ŞART!
?Belediyelerde stratejik bütçe yönetimi açısından en önemli husus yatırıma ayrılacak rakamlardır.? diyen MİARGEM Başkanı Memiş, Belediyelerin, kanunlarla kendilerine verilen görevler ve toplumsal olarak üstlendikleri fonksiyonlar gereği yatırım harcaması yapmalarının elzem olduğunu ifade etti.
Bu nedenle, belediyelerin transfer ve cari harcamalarının makul bir seviyede tutulup, yatırım harcamalarına bütçeden daha fazla pay ayırmanın önlemini alması gerektiğini belirten Başkan Memiş şunları kaydetti;
?Belediyelerde stratejik bütçe yönetimi açısından en önemli husus yatırıma ayrılacak rakamlardır. Belediyelerin, kanunlarla kendilerine verilen görevler ve toplumsal olarak üstlendikleri fonksiyonlar gereği yatırım harcamaları yapmaları gerekmektedir.

ÖNLEMİ ALINMALI!
Bu nedenle, belediyelerin transfer ve cari harcamalarının makul bir seviyede tutulup, yatırım harcamalarına bütçeden daha fazla pay ayırmanın önlemlerini almaları gerekmektedir.
Bütçelerdeki cari, yatırım ve transfer harcamaları ayrımında, cari harcamalar büyük ölçüde tekrarlanan (sabit) harcamalardır. Bu nedenle bunların tekrarlanan gelirlerle finanse edilebilir konumda tutulması önem arz etmektedir.
Cari ve transfer harcamalarını sürekli (tekrarlanan) gelirleri ile finanse edemeyen bir belediyenin yatırım bütçesi oluşturarak, yatırım yapması zor olduğu gibi bu belediyenin mali açıdan çöküntü yaşaması da kaçınılmaz olacaktır!?
Ali TİRİTOĞLU