Mevcut sistem Türkiye´nin önünde engeldir, değişmelidir

Mevcut sistem Türkiye´nin önünde engeldir, değişmelidir

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 16 Nisan´da gerçekleştirilecek olan halk oylaması öncesinde Trabzon´u karış karış gezerek hemşehrilerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmaya devam ediyor. Son olarak Hayrat ve Sürm

Mevcut sistem Türkiye´nin önünde engeldir, değişmelidir

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 16 Nisan´da gerçekleştirilecek olan halk oylaması öncesinde Trabzon´u karış karış gezerek hemşehrilerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmaya devam ediyor. Son olarak Hayrat ve Sürmene ilçelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Gümrükçüoğlu, mevcut sistemin Türkiye´nin kalkınmasının, gelişmesinin, sorunlarını hızlıca ortadan kaldırmasının önünde engel teşkil ettiğini söyledi.

 

Vatandaşlarla olan değerlendirmelerinde mevcut sistemin tarihten beri sürekli tıkandığını ve bunun ülkenin önünde engel teşkil ettiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, ?16 ayda bir hükümet değişikliği yaşanan bir ülkede istikrardan söz etmek mümkün müdür? Kalkınmadan söz etmek mümkün müdür? İşte yeni sistem ile bu büyük olumsuzlukları ortadan kaldırmış olacağız. 16 Nisan´da daima kalkınma için, devletimizin en güçlü şekilde yönetilmesi için ?evet´ diyeceğiz? diye konuştu.

 

Başkan Gümrükçüoğlu değerlendirmelerini özetle şu şekilde tamamladı: ?Anayasa değişikliği ile yapılacak olan sadece hükümet olma sistemi değişikliğidir. Çünkü devletimizin, milletimizin buna ihtiyacı vardır. Yapılacak değişiklikle devletimizin en güçlü şekilde yönetilmesi sağlanacaktır. Gerçekten devletimizin bekası, milletimizin hürriyeti, gerçek bir demokrasi için, muhakkak birlik ve beraberliğin garantiye alınması için bu hükümet sistemi değişikliği tarihi bir fırsat en kritik dönemde önümüzdedir.

 

İmam Şafi Hazretleri ?düşmanın okunu takip edin. Onun gittiği yer bizim sahip çıkmamız gerekendir´ diyor. Bu ülkenin düşmanlarının okları bugün nereye gidiyor? Bakın demokrasi havarisi kesilenler (Avrupa ülkeleri) bizim bakanlarımızı orada konuşturmuyorlar. O hale düşman oklarının geldiği bu husus, bizim sahip çıkmamız gereken husustur. Türkiye´nin düşmanları, ülkemizin güçlenmesini istemeyenler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi karşısında birleşiyorsa bizim bu sistem değişikliğine sahip çıkmamız elzemdir. Çünkü bu değişiklik devletimizi, milletimizi güçlendirecektir? Sayın ana muhalefet lideri, ?hayır verin aksi takdirde devlet parçalanır´ diyor. Bu devletin parçalanmasını Kandil istiyor, PKK istiyor. O zaman nasıl oluyor da bu terör örgütleri bu sistem değişikliğine ?evet´ demiyor da hayır diyor. Çünkü bu sistem değişikliği devletimizi güçlendirecektir.?