Maltepe´de Trabzon Rüzgarı

  Maltepe´de Trabzon Rüzgarı

Trabzon Dernekler Federasyonu, Trabzon´un 555. Kurtuluş yıl dönümü münasebetiyle 10-13 Kasım tarihleri arasında İstanbul Maltepe´de Trabzon günleri düzenledi

          Maltepe´de Trabzon Rüzgarı

Trabzon Dernekler Federasyonu, Trabzon´un 555. Kurtuluş yıl dönümü münasebetiyle  10-13 Kasım tarihleri arasında İstanbul Maltepe´de  Trabzon günleri düzenledi 

 

                Birinci gün ilk gün olması münasebetiyle  biraz sönük geçti. İkinci gün Başbakanın Trabzon ziyareti sebebiyle açılışa Üsküdar Belediye Başkanı başta olmak üzere bir çok belediye başkanı katıldı. Mehteran takımı ve Trabzon´un 555. Kurtuluş yılını temsil eden slayt gösterileri yayınlandı.

                Daha sonra protokol konuşmalarının ardından eğlence programına geçildi. Bir çok ünlü yöresel türkücülerin türküleri eşliğinde horonlar oynandı .

                Trabzon Dernekler  Federasyonunun organize ettiği Trabzon´un 555. Kurtuluş yıl kutlamaları  üçüncü  gün cumartesi olması nedeniyle çok kalabalık oldu. Stantlarda Trabzon yazarlar Derneği  ve Maçka Boğaç han derneği  kitap sergisi açarak  Boğaç han ve Dede Korkut´u  tanıttı. Trabzon yazarlar derneğinin açtığı kitap sergisi dört gün boyunca büyük ilgi gördü. Açılışta Trabzon´un kurtuluşunun 555. Yılıyla ilgili slayt gösterisi  Araştırmacı Yazar Mustafa Durmuş tarafından yazılarak  gösterime sunuldu.

             Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,,Başbakan Binali Yıldırım´ın Trabzon´da olması nedeniyle ancak kutlamaların üçüncü günü katılabildi. Ortahisar´ın  Trabzon´u temsilen açtığı stant  görülmeye değerdi . Bol horon, bol  ikram ve bol hediye dağıtıldı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç´in katılması ayrı  bir kalabalığı getirdi.

Katılan belediye başkanları ;Akçaabat  Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik ve yöresel türkücüler; Taner Eyüpoğlu , Yücel Aktaş , Gökhan Aydın, Yaşar Karagülle gibi isimlerin olduğu bir çok türkücü  ve yazar katıldı. Boğaç Han ve Trabzon yazarlar derneklerini  Karadeniz´in yetiştirdiği ünlü sanatçı Erkan Ocaklı´nın  kızı Büşra Ocaklı ziyaret etti. Maçka Boğaç Han Derneği, Maçka Haber gazetesini  ve Maçka Belediyesinin tanıtım broşürlerini dağıttı.

             Trabzon Dernekler Federasyonun düzenlediği Trabzon´un kurtuluşunun 555. Yıl dolayısıyla katılımcılardan tam not aldı. Kutlamalara 270 bin ziyaretçi katıldı.