MAÇKA FESTİVALLE ŞENLENECEK!

MAÇKA FESTİVALLE ŞENLENECEK!

Kaymakam Çakmak ve Başkan Koçhan, 6-14 Temmuz tarihleri arasında Maçka´nın da aralarında bulunduğu ilçelerde düzenlenecek festival için tam destek sözü verdi!

MAÇKA FESTİVALLE ŞENLENECEK!

Kaymakam Çakmak ve  Başkan Koçhan, 6-14 Temmuz tarihleri arasında Maçka´nın da aralarında bulunduğu ilçelerde düzenlenecek festival için tam destek sözü verdi!


Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu´nun organize ettiği ve 12 ülkenin katılacağı, 6-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan I. Uluslararası Kemençe ve Horon Müzik Festivali´ne Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan´dan destek sözü geldi.

SÜRPRİZLER VAR!
Belediye Başkanı Koçhan ve Kaymakam Çakmak belirlenen tarihlerde gerçekleşecek olan festival için tam destek sözü verirken, Başkan Koçhan´ın festival dâhilinde sürpriz bir sanatçıyı Maçka´ya getirtmesi bekleniyor.
Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kemençe ve Horon Müzik Festivali´ne; ?Romanya, Bulgaristan, Rusya, Slovakya, Yunanistan, İran, İrlanda, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Almanya, Bosna Hersek ve Endonezya´dan halk dansları toplulukları katılırken, yöresel sanatçılarımız da verecekleri konserlerle müzik kültürümüzü tanıtacaklar.

12 ÜLKE, YÜZLERCE KATILIMCI!
12 ülkeden gelecek sanatçılar ve halk dansları topluluklarının, kültürel özelliklerini sergileme imkânı bulacağı I. Uluslararası Kemençe ve Horon Müzik Festivali Trabzon Ortahisar, Maçka, Of ve Beşikdüzü ilçelerinde gerçekleştirilecek.
Organizasyon kapsamında, sanatçı konserleri, ülkeler arası halk oyunları performansı ve güzellik yarışmaları yapılacak. Trabzon´un ilçeleriyle birlikte tanıtılacağı fotoğraf sergisinin yanı sıra, Kızılay ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan kan bağışı stantları açılacak.
Maçka´daki stant ve etkinliklerin ilçe spor salonunda gerçekleştirileceği festival kapsamında sürpriz sanatçılar da konserleriyle katılımcıları eğlendirecek.

BAŞKAN VE KAYMAKAMDAN DESTEK SÖZÜ!
1. Uluslararası Kemençe ve Horon Müzik Festivali´ne maddi ve manevi her türlü desteğe hazır olduklarını vurgulayan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ve Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak, festivalin Maçka ayağının sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için tüm imkânların seferber edileceğini ifade ettiler.