İŞ DÜNYASINA NEFES KREDİSİ!

İŞ DÜNYASINA NEFES KREDİSİ!

TOBB, Trabzon iş dünyasına ilk etapta 10 milyon liralık ?Nefes Kredisi´ vermek için düğmeye bastı!

İŞ DÜNYASINA NEFES KREDİSİ!

TOBB, Trabzon iş dünyasına ilk etapta 10 milyon liralık ?Nefes Kredisi´ vermek için düğmeye bastı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Nefes Kredisi Projesi kapsamında Trabzon´da ilk etapta 4 banka kanalıyla 10 milyon lira kredi kullandırılacağı belirtildi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu; ?Önümüzdeki süreçte talep olması halinde bu miktar 20 milyon liraya kadar çıkabilir? dedi.

BANKA YÖNETİCİLERİYLE TOPLANTI 
TTSO başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Ziraat Bankası Trabzon Bölge Müdürü Haluk Seyit Çelik, Halkbankası Trabzon Bölge Müdürü Erdoğan Başıhoş, Denizbank Trabzon Şube Müdürü Fatma Gülen Yamak, Vakıflar Bankası Trabzon Şube Müdürü Uğur Öztürk ve bankaların yöneticileriyle birlikte Nefes Kredisi ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi.

?İLK ETAPTA 10 MİLYON LİRA? 
Başkan Hacısalihoğlu, geçen yıl Trabzon´da Nefes Kredisi kapsamında iş dünyasına 41 milyon lirayı aşan katkıda bulunulduğunu belirterek; ?Nefes Kredisi daha uygun şartlarla 2018 yılında da devam ediyor. Buradaki esas amaç, durağan dönemlerde ekonomiye katkı sağlamaktır. Katalizör görevi yapacak bu kredilerle ekonomin canlandırılması hedeflenmektedir. Nefes Kredisi aslında odalarımızın üzerinde bulunan paraların bankalara yatırılması suretiyle bankalardan daha fazla kredi imkânı sağlanmasıdır. Odamızda ilk etapta 10 milyon liranın üzerinde kredi kullandıracağız. Önümüzdeki süreçte bu miktar 20 milyon lirayı da aşabilir. İnanıyoruz ki bu kredi üyelerimize rahat bir nefes aldıracaktır.? dedi.

?İLK 6 AYI ÖDEMESİZ OLACAK? 
Başkan Hacısalihoğlu; ?Nefes Kredisi´nin en önemli özelliği, faizlerinin düşük olması. Çünkü burada hem bankalar hem odamız özveride bulunuyor. Buradaki aylık 0.99, yıllık 11.88´lik bir faiz olacak. İlk 6 ayı ödemesiz devamında bir yıl vadeli kredidir. Bu kredi ilk çıktığında geçen yıl olduğu gibi bir yıl 12 eşit taksitliydi. Ancak oda başkanları olarak Başbakan´dan ilk 6 ayının ödemesiz olmasını talep ettik. Sonuçta uygulama o şekilde oldu. Kredi azami limiti 200 bin lira olarak belirlendi? ifadesini kullandı.

?4 BANKA ÖZVERİDE BULUNDU? 
4 bankanın bu özveriye katıldığını belirten TTSO Başkanı Hacısalihoğlu; ?Bankalar da kar etmeyecek şekilde krediye girdiler. Denizbank, Ziraat Bankası, Halkbankası ve Vakıflar Bankası Nefes Kredisi verecek. Üyelerimiz bu bankalara başvurmak suretiyle bu krediden yararlanabilirler? diye konuştu.
Denizbank Trabzon Şube Müdürü Fatma Gülen Yamak; ?Geçen yıl da Nefes Kredisi içinde yer aldık. Trabzon ve Türkiye ekonomisine katkısı olacağına inanıyoruz. Bizler iş dünyamızın yanındayız. Hayırlı olsun? derken, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Haluk Seyit Çelik ise; ?Geçen yıl da müşterilerimize önemli ölçüde kaynak sağlamıştık. Bu yıl da aynen devam edeceğiz? ifadesini kullandı. Halkbankası Trabzon Bölge Müdürü Erdoğan Başıhoş da; ?Halkbankası olarak bu sene ilk kez bu projede yer aldık. Çok heyecanlıyız. Destek vermekten gurur duyuyoruz. Trabzon merkezde 4, ilçelerle birlikte 12 şubemizle Pazartesi sabahından itibaren Nefes Kredisi vermeye hazırız? diye konuştu.
Vakıflar Bankası Trabzon Şube Müdürü Uğur Öztürk de, Vakıflar Bankası olarak ilk defa bu projenin içinde olacaklarını vurgulayarak; ?Başkanımızın belirttiği gibi belki de zararına bu projenin içinde olacağız. Çünkü şu anda ekonominin ve Türkiye´nin böyle bir katkıya ihtiyacı var.  Biz de tüm gücümüzle projede olduğumuz için mutluyuz!? dedi.