GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE MÜZİK ZİYAFETİ!

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE MÜZİK ZİYAFETİ!

Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri, ?Geçmişten Günümüze´ adlı yılsonu etkinliklerinde konukları coştururken, zaman zaman da hüzünlendirdiler.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE MÜZİK ZİYAFETİ!

Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri, ?Geçmişten Günümüze´ adlı yılsonu etkinliklerinde konukları coştururken, zaman zaman da hüzünlendirdiler.


Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nin yılsonu etkinlikleri kapsamında ?Geçmişten Günümüze´ adıyla gerçekleştirdiği konser ve halk oyunları gösterisi büyük beğeniyle karşılandı.
Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi´nde gerçekleşen gösteriye Maçka Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Onur Aydın, Cumhuriyet Savcısı Veysel Taşkın, Maçka Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Konak, YURTKUR İlçe Müdürü Yahya Adıgüzel ile Eğitim kurumlarının yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

HER ALANDA BAŞARI!
Program öncesi bir konuşma yapan Mehmet Akif Ersoy Lisesi Okul Müdürü Yaşar Yavuz,
okulun Anadolu Lisesi olduğu 2005 yılından beri gerek eğitim alanında, gerekse sosyal, sportif ve kültürel alanlarda gösterdiği başarıyla tanındığını belirterek, bu süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.
Okul olarak Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde, değişime ve gelişime açık, kendini ve çevresini sorgulayan, çağdaş değerlere sahip, milletin tarihsel ve kültürel gelişimini analiz edebilen, hedeflerini belirlemiş ve bu doğrultuda çalışmalar yapan gençler yetiştirmeyi ilke edindiklerini belirten Yaşar Yavuz, bu doğrultuda çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.
Maçka Mehmet Akif Ersoy Lisesi Okul Müdürü Yaşar Yavuz, bu tür faaliyetlerde emeği geçen, rolü olan akademisyen ve öğretmenlere teşekkür ederken, öğrencileri de tebrik etti.

AKIN YÖNETTİ, ÖĞRENCİLER SÖYLEDİ!
Yavuz´un konuşmasının ardından konuklar, Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Ömer Akın yönetimindeki korodan çeşitli tür ve makamda şarkılar dinlediler.
Programa sözleri Çiğdem Talu´ya, bestesi Melih Kibar´a ait olan Erol Evgin´in sesinden duymaya alıştığımız ?İşte Öyle Bir Şey´ adlı şarkıyla başlayan koro, ardından sözleri Özdemir Erdoğan´a, bestesi Onno Tunç´a ait olan ve yine Özdemir Erdoğan´ın sesinden duymaya alıştığımız ?Pervane´ (Bana Ellerini Ver) adlı şarkıyı seslendirdi.
Ardından söz ve müziği Barış Manço´ya ait olan ?Yaz Dostum´ (Sarı Çizmeli Mehmet Ağa) adlı şarkıyla konukları coşturan koro daha sonra solo ve koro olarak programını sürdürdü.
Halkoyunları gösterileriyle de renklenen gecenin sonunda davetliler gösterilen performansı ayakta alkışladı.