FINDIK FABRİKASI

FINDIK FABRİKASI

Esiroğlu´da bulunan fındık fabrikası kapandı.

FINDIK FABRİKASI

 

Esiroğlu´da bulunan fındık fabrikası, kapandı kapanacak söylentileri arasında kapandı. Denilene göre yetkililerin, fabrikanın binasına çürük raporu vermesinden sonra fabrikanın kapatılma kararı alındı. Çalışanlarına altı ay ücretli izin veren fabrika sahipleri fabrikaya kilit vurdu. İşin bilinen özeti bu.

 Şimdi işin bir başka boyutuna bakalım. İster istemez çalışanların ve Maçka halkının aklına bazı sorular gelecektir:

 Altı ay ücretli izinden sonra işten çıkarmalar olacak mı?

 Yeni fabrika yapılacak mı?

 Yeni fabrika yapılacaksa nerede yapılacak?

 İşte son soru, Maçkalı yetkilileri yakından ilgilendirmektedir. Maçkalı siyasetçiler ve devlet adamları bir araya gelip kapanan fındık fabrikasına Maçka sınırları içerisinde bir yer bulup fabrikanın tekrar açılmasını sağlamalılardır. Zira yeni fabrikanın Arsin´de kurulacağı dedikoduları ortalıkta dolaşmaktadır. Maçkalı yetkililer bu dedikoduların önünü kesip gerekli olan adımları zaman kaybetmeden atmak zorundadırlar. Zira çalışanlar ve Maçka halkı, fabrikanın bir başka yere taşınmasını akıllarının ucuna bile getirmek istememektedirler. Yıllardır Maçka halkının ekmek kapısı olan fabrikanın tekrar Maçka sınırları içerisinde kurulacağının bir an önce resmiyete dökülmesi gerekmektedir.

 Maçka´nın, fabrikanın tekrar Maçka sınırları içerisinde kalmasını sağlayacak güce ve yetkiye sahip olduğu kanaatindeyim.