EREN´İN KANI YERDE KALMADI

EREN´İN KANI YERDE KALMADI

Geçen yıl Eren Bülbül´le Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik´i şehit eden teröristler geçen hafta Giresun´un Güce ilçesinin kırsalında biri sözde Karadeniz sorumlusu PKK´lı iki terörist öldürüldü

EREN´İN KANI YERDE KALMADI

 

Geçen yıl Eren Bülbül´le Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik´i şehit eden teröristler geçen hafta  Giresun´un Güce ilçesinin kırsalında biri sözde Karadeniz sorumlusu PKK´lı iki terörist öldürüldü

 

                   On beş yaşında şehit olan Eren Bülbül´ün kanı yerde kalmadı. Teröristlerin öldürülmesi haberi Maçka´da sevinç yarattı. Maçkalılar teröristlerle sıcak çatışmaya giren askerlerin dönüşünü ellerinde bayrakla bekledi. Askerilerin gelişiyle coşku daha da arttı. İlçe Jandarma önünde toplanan halk, sloganlar attı.  Askerlerin komando yemini sırasında duygulu anlar yaşandı.  Maçka bir yıldır terörle anılır oldu. Turizm ilçesi Maçka´nın terörle anılması vatandaşı oldukça rahatsız ediyor. Öldürülen iki terörist Maçka´da adeta bayram havası yaşattı.   

 

 

Eren´in kanı yerde kalmadı  

 

                   Genç yaşta hayattan kopartılan Eren henüz 15 yaşındaydı. Erzak çaldıkları evin göstermek için askerlere kılavuzluk ettiği sırada kahpe kurşunla şehit oldu. Eren´in annesi Ayşe Bülbül´ün acısı o günden sonra hiç dinmedi. Evladının hasretiyle yandı kavruldu.  Evlat acısının hiçbir yere benzemediği söyleyerek göz yaşı döktü.

 

Fotokapana yakalanınca yerleri tespit edildi

 

                     Geçen yıl Ağustos ayında 15 yaşındaki Eren Bülbül ile Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik´i şehit eden terörist gruptan oldukları açıklanan teröristlerin fotokapana yakalanınca yerlerinin belirlendiği belirtildi. Çatışmanın ardından paniğe kapılıp, kaçmaya çalışan bölgedeki 8 kişilik terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için de operasyonların sürdüğü bildirildi.
                      PKK´nın sözde Karadeniz yapılanmasına yönelik arazi arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, 31 Mayıs günü Güce ilçesi kırsalında PKK´lı 2 teröristle sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada, teröristler etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristlerin, PKK´nın sözde Karadeniz yapılanması sorumlusu gri listede aranan ´Sorej´ kod adlı Barış Coşkun ile ´Berhudan´ kod adlı teröristler olduğu saptandı.

                  Terör örgütünün sözde Karadeniz yapılanması sorumlusunun öldürülmesi, bölgede bulunan teröristlerde paniğe neden oldu. Bölgede faaliyet yürüten 8 kişilik terörist grubun, kaçmaya çalıştığı bildirildi. Çatışmanın ardından Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri ile Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekipleri, bölgeye sevk edildi. İnsansız hava araçlarının (İHA) da kullanıldığı operasyonda, kırsaldaki yayla evleri, sık ağaçlarla kaplı ormanlık alanlar ve dere yatakları didik didik aranıyor. Bölgede 3´erli gruplar halinde gezdikleri bilinen teröristin kaçış güzergahlarının da tutulduğu bildirildi.
           Bölgede sıkışan teröristlerin yaşadığı korku da telsiz konuşmalarına yansıdı. Telsizden yardım talebinde bulunan teröristlerin, hareket kabiliyetinin azaldığı bölgeden çıkabilmek için alan aradıkları belirtildi.