eleceğin telekomünikasyon uzmanları Akçaabat´ta yetişecek

eleceğin telekomünikasyon uzmanları Akçaabat´ta yetişecek

Türk Telekom ve Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında Türkiye´nin en büyük sanayi-üniversite iş birliklerinden biri gerçekleştirildi

Geleceğin telekomünikasyon uzmanları Akçaabat´ta yetişecek

 

Türk Telekom ve Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında Türkiye´nin en büyük sanayi-üniversite iş birliklerinden biri gerçekleştirildi

 

               Karadeniz Teknik Üniversitesi Akçaabat Yerleşkesi´nde Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulamalı Laboratuarı kuruldu. Açılış programına Vali Yücel Yavuz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Süleyman Baykal, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Salih Tarakçı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Türk Telekom Bölge Müdürü İsa Ömür ve Türk Telekomünikasyon Ekibi katıldı.

Karadeniz teknik Üniversitesi Akçaabat Meslek yüksek okulu ve Türk Telekomünikasyon arasında 22 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen işbirliği anlaşmasına KTÜ Rektörü, KTÜ Trabzon Meslek Yüksek Okulu Akçaabat Yerleşkesi Müdürü ve Türk Telekom Kuzey-II Bölge Müdürü imza attı. Türk Telekom Akademi çatısı altında yürütülen proje ile meslek yüksek okulu öğrencilerinin telekomünikasyon sektörüyle ilgili teknik bilgi ve becerilerinin artırılması ve sektöre vasıflı iş gücünün kazandırılması hedefleniyor.

Üniversite bünyesinde kurulan laboratuarın da açılışının yapıldığı törende, Türk Telekom Akademi Teknik Fonksiyonlar Gelişim Grup Müdürü Doğan Özmen proje hakkında bilgi verdi. Telekomünikasyon Teknolojileri dersiyle, üniversitenin Elektronik Haberleşme, Elektrik - Elektronik, Elektrik Teknolojileri öğrencilerinin bu alanda teknik uzmanlık kazanmaları hedefleniyor. İşbirliği kapsamındaki dersler sonunda başarılı olan öğrencilere ?Telekomünikasyon Kurulum Elemanı Belgesi? verilecek. Program, ayrıca telekomünikasyon alanında üniversite-sanayi işbirliği kapsamında en kapsamlı ve en geniş kitleye hitap eden sertifika programlarından biri.
Telekomünikasyon Eğitim ve Uygulama Sınıfının açılışı yapıldı ve ardından hazırlanan kokteyle geçildi.