ÇÖP KONTEYNIRLARI YER ALTINA ALINIYOR

ÇÖP KONTEYNIRLARI YER ALTINA ALINIYOR

ÇÖP KONTEYNIRLARI YER ALTINA ALINIYOR

ÇÖP KONTEYNIRLARI YER ALTINA ALINIYOR

Çöp konteynırlarını yer altına aldırma kararı alan Ortahisar Belediye Başkanı Genç, çevre temizliğine de büyük katkı sağlayacaklarını belirtti.

Trabzon Ortahisar Belediyesi, ilçe merkezindeki çöp konteynırlarını yer altına aldırma işlemini başlattı.

ORTAHİSAR´DAN YERALTI ÇÖP SİSTEMİ ATILIMI!
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çevre temizliğini sağlamak ve görüntü kirliliğine son vermek için ilçe merkezinde 51 adet çöp konteynırını peyderpey yer altına alacaklarını söyledi.

YERALTI ÇÖP SİSTEMİ PİSLİĞE SON VERİYOR
Yerüstü çöp konteynırlarının çevre sağlığını tehdit ettiğini ve kötü kokulara sebebiyet verdiğini dile getiren Başkan Genç; ?Kentimizin çevre temizliği bizim için çok önemli. Hele ki, yoğun bir turizm aktivitesinin yaşandığı kentimizin her daim temiz ve güzel bir görünüme sahip olması gerekiyor. Özellikle şehir merkezinde yerüstü çöp konteynırları kötü kokulara sebebiyet vererek, çevre sağlığını da tehdit ediyor. Zaman zaman da sokak hayvanlarının karıştırması sonucu bu çöpler etrafa dağılarak, mikropların çevreye yayılmasına neden oluyor.

VATANDAŞLARIMIZA SÖZÜMÜZDÜ
Haliyle sokaklarımız, caddelerimiz vatandaşlarımız, çocuklarımız için sağlıksız ortamlar haline geliyor. Bundan dolayı yeraltı çöp sistemi bizim hayata geçirmeye çalıştığımız öncelikli konulardan tanesiydi. Hem geçen dönem, hem de bu seçim döneminde vatandaşlarımıza taahhüt ettiğimiz projelerden bir tanesiydi. Şimdi bu projemizi hayata geçirmenin ve vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz sözümüzü yerine getirmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.? diye konuştu.

İKİ TANESİNİN MONTAJI YAPILDI
Yer altı çöp sistemiyle vatandaşların ve turistlerin konuyla ilgili şikâyetlerini ortadan kaldıracaklarını kaydeden Başkan Genç; ?Yer altı çöp sistemiyle alakalı gerek Büyükşehir Belediyesi ve gerekse Karayollarıyla koordinasyona geçerek uygun alanları belirledik. İlk olarak, Moloz´da, Çarşı Mahallesi´ndeki çöp iki adet çöp konteynırımızı yer altına aldık. Vatandaşlarımız kolay bir şekilde çöplerini buraya atabilecek, çok kullanışlı bir sistemi hayata geçiriyoruz. Bu sistem sayesinde çöpler insan ve hayvan müdahalesinden de korunmuş olacak.

51 KONTEYNIR YER ALTINA İNİYOR
Toplamda 51 adet çöp konteynırını yeraltına almayı planlıyoruz. Bununla ilgili gerekli etütleri ve planlarımı yaptık. İlerleyen günlerde bu çöp konteynırlarının hepsini yer altına alarak kentimizi daha çevreci, güzel görünümlü bir yapıya kavuşturacağız. Ve böylece vatandaşlarımızın ve kentimize gelen ziyaretçilerin çöp konteynırlarıyla ilgili şikâyetlerini ortadan kaldırmış olacağız. Ortahisar´ımızın çöp sistemi modern kentlerdeki gibi yer altına alınacak.? şeklinde konuştu.