Çakırgöl dikkat çekiyor

                  Çakırgöl dikkat çekiyor

Çakırgöl dikkat çekiyor

                   Çakırgöl dikkat çekiyor

 

 Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi´nde bulunan Sümela Manastırı güzergahındaki kara yolundan ulaşılan göle, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisi de giderek artıyor.

 

                      Yakınındaki yaylalarıyla da adeta ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan Çakırgöl, erken kar yağması ve uzun süre erimemesi nedeniyle de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kış Sporları Turizm Merkezi olarak ilan edilmişti.

Bu plan çerçevesinde öncelikle göle ve çevresindeki yaylalara ulaşımı sağlayan yolun iyileştirilmesi için başlatılan çalışmalar da büyük ölçüde tamamlandı.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Çakırgöl´ün bölgenin en yüksek tepesinden çıkan, yaklaşık derinliği 2 ile 15 metre arasında olan, güzel bir çağlayanı da içinde bulunduran bir bölge olduğunu söyledi.

              Çakırgöl´ün ayrıca yöre halkı tarafından da doğal kaynak suyu olarak kullanıldığını belirten Koçhan, "Göl olarak baktığımızda gerçekten bir buzul gölü havasında. En yüksek tepenin hemen altında olan özellikle de Sümela Manastırı´na yakınlığıyla beraber bilinen bir göl. Bu göl aslında Gümüşhane sınırında olmasına rağmen yolu Maçka ilçemizden tamamen yapılıyor." diye konuştu.

              Koçhan, Çakırgöl´ün daha önce kış turizm merkezi olarak ilan edildiğini anımsatarak, "Bu anlamda kara yolları tarafından yol yapım çalışmaları devam etmekte. Özellikle bu yolda oldukça iyi mesafeler kat edildi. Ben bu anlamda bize desteğini esirgemeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan´a Maçka halkı olarak da teşekkürlerimi arz ediyorum." dedi.

               Çakırgöl´de kayak merkezi yapılması çalışmalarına da değinen Koçhan, şöyle devam etti: "Çakırgöl kayak merkezi karın erken yağması ve geç kalkmasıyla beraber kayak yapılabilecek çok nitelikli kar kalitesi olan bir bölge. Aynı zamanda açık alanlar, uçurumlar yok ve Türkiye´nin de en uzun kayak pistlerini içinde barındıran bir turizm projesi olacak. Öncelikle yolu hızlı bir şekilde kara yolları tarafından önümüzdeki yıl itibariyle bitecek. Yapılacak bu merkezin içerisinde yaz kış çalışacak oteller olacak. Çünkü yazın da Sümela´dan dolayı bölgemize yoğun bir turist geliyor. Yani o bölgede yapılacak turizm tesisleri sadece kışın kayak merkezinde hizmet etmeyecek, bunun yanında da yazın gelen turistlere de hizmet edecek."