Avrasya´dan Geleneksel Yemek

Avrasya´dan Geleneksel Yemek

Avrasya Üniversitesi akademik ve idari personeli düzenlenen geleneksel yemek programı ile bir araya geldi

Avrasya´dan Geleneksel Yemek

 

Avrasya Üniversitesi akademik ve idari personeli düzenlenen geleneksel yemek programı ile bir araya geldi

 

              Zorlu Grand Otelde gerçekleşen yemek programına Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Mütevelli Heyet Üyeleri Av. İbrahim Keskin, Salih Tayfun Sezeroğlu, Prof. Dr. Mehmet Tüfekçi ve Nihat Adıgüzel, Gürol Ustaömeroğlu, Rektör Prof. Dr. Aşkın Asan, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri, rektör yardımcıları, dekanlar, üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız düzenlenen yemekte önemli açıklamalar yaptı. Yıldız konuşmasında Avrasya Üniversitesi´nin Cumhuriyet tarihinde Trabzon´a kazandırılan en büyük ikinci yatırım olduğuna vurgu yaparak, Avrasya ailesinin her geçen gün büyüdüğünü görmek bizleri mutlu ediyor dedi.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Rektörümüz Prof. Dr. Aşkın Asan hocamız ve tüm çalışma arkadaşlarımızla vatanına, milletine, bayrağına ve devletine sadakatten asla ödün vermeden yolunda yürümenin gururunu yaşayan Avrasya Üniversitesi, ülkemize katkı yapmaya devam edecektir. Destek verildiği takdirde son derece önemli projelerimiz hazır şekilde beklemektedir. Hukuk, İletişim, Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerimizi halkımızla buluşturmak için bütün hazırlıklarımızı tamamladık.Önemli saydığımız projelerimiz arasında 150 milyon dolarlık bir yatırım olan 2 bin kişinin çalışabileceği, dışarıdan hiçbir maddi destek beklemediğimiz devletimize yük olmadan yapacağımız Bilim Köyü ve Teknokent projemizi hayata geçirmek için maddi değil manevi olarak şehrimizi yönetenleri yanımızda görmek istiyoruz.

Unutulmasın ki kendi adımıza bir şey istemiyoruz. Bütün çabamız gelişen, büyüyen, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümüne koşan güzel ülkemizin yarınları içindir.

Burada bulunan 300´e yakın akademik ve idari personelimize bugüne kadar üniversitemiz ve öğrencilerimiz için yaptıkları fedakarlık ve özverili çalışmalarından ötürü tekrar teşekkür ediyorum. Hedefimiz 10. Yılımızda 25 bin öğrencimizle binlerce çalışma arkadaşımızla yeni projelerimizle burada daha büyük bir aileyi ağırlamaktır. Hepinize teşekkür ediyorum, dedi.

ASAN ÜLKEMİZE ÇALIŞKAN VE AYDIN İNSANLAR KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Gecede söz alan Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan ise konuşmasında şu cümlelere yer verdi. ?Türkiye´nin eğitime aşık şehri Trabzon´da kurulan üniversitemiz gün geçtikçe daha da büyüyor.   Bugün Üniversitemiz 4 Fakülte ve fakültelerimize bağlı 31 bölüm, 4 Yüksekokul ve yüksekokullarımıza bağlı 47 program ve 3 Enstitü ve enstitülerimize bağlı 17 program ile Avrasya Üniversitesi emin adımlarla ilerliyor. Üniversitemizde öğrenim gören öğrenci sayımız 10.000´e yaklaştı. Avrasya Üniversitesi kurulduğu günden beri, öğrencilerinin vizyonlarını genişletip girişimci ruhlarını ortaya çıkarmayı, sektöre çalışkan ve aydın insanlar kazandırmayı hedeflemiştir.  

Üniversite olarak Trabzon şehrinin var olan jeopolitik önem ve potansiyeline uygun, lider bir anlayışla ülkemiz ve tüm Karadeniz Bölgesinin ihtiyacına dönük stratejiler geliştirme ve planlamalar yapılmasının gerekliliğinin farkındalığı ile vizyon ve misyonumuzu kurgulamakta ve şehrin son yıllarda gösterdiği dinamik gelişmesine uyum sağlayacak, çözümler üretecek şekilde güncellemekteyiz.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet üyesi olarak birçok ülkede Maarif Okulları ve Üniversiteleri açmak için çalışmalar içindeyim. Ziyaret ettiğim ülkelerde Türkiye´ye olan güven ve hayranlıklarını bir kez daha görüyorum. Örneğin Afrika´da Türkiye adeta bir umut ülkesi. Trabzon Doğu Karadeniz bölgesinin hem kültürel hem eğitim, hem de ticari olarak merkezi konumundadır. Ayrıca, Karadeniz´e kıyısı bulunan ve de 300 milyondan fazla insanın yaşadığı pek çok ülke ile çok yakın coğrafi konuma sahip olduğu gibi tarihi İpek Yolu´nun da başlangıcındadır. Bu haliyle Trabzon, doğunun batıya, batının doğuya, kuzeyin güneye ve güneyinde kuzeye açıldığı bir kapı konumundadır. Her yıl bölge insanından 4 milyondan fazlasının karışıp kaynaştığı bir kültür ve ticaret şehri hüviyetindedir. 

Rektör Prof. Dr. Aşkın Asan sözlerini şöyle tamamladı: Hayallerinin peşinden yola çıkıp, zoru başaran, Mütevelli Heyet Başkanımız Ömer Yıldız beyin Trabzon´a, bölgemize ve Ülkemize böylesine anlamlı eğitim yuvasını kazandırmada ve üniversiteyi büyütmede rolü çok büyüktür. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Zorlu Grand otelde gerçekleşen yemek  pasta kesimiyle sona erdi.