?19 MAYIS SIRADAN BİR DİRENİŞ DEĞİLDİR!?

?19 MAYIS SIRADAN BİR DİRENİŞ DEĞİLDİR!?

Maçka Gençlik ve Spor Müdürü Beldüz, 19 Mayıs´taki var olma mücadelesinin sıradan bir savaş veya direniş olmadığının altını çizdi

?19 MAYIS SIRADAN BİR DİRENİŞ DEĞİLDİR!?

Maçka Gençlik ve Spor Müdürü Beldüz, 19 Mayıs´taki var olma mücadelesinin sıradan bir savaş veya direniş olmadığının altını çizdi

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türkiye genelinde ve yurtdışı temsilciliklerinde kutlama programları düzenlenirken, düzenlenen törenlerle kutlanırken, Maçka´da ki kutlamalar da büyük bir coşkuya sahne oldu.
Maçka´daki kutlamalar hava muhalefeti dolayısıyla Maçka Kapalı Spor Salonu´nda gerçekleşti. Buradaki kutlamalara Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak, Maçka Belediye Başkan Vekili Hakkı Günaydın, Maçka Cumhuriyet Savcısı Veysel Taşkın, Maçka Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nevzat Beldüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Komiser Hüseyin Taş ile genelindeki okulların yanı sıra, çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT ÇETİNGÖZ´Ü UNUTMADI!
Kutlama törenlerinin açılış konuşmasını yapan Maçka Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat Beldüz, Mithat Cemal Kuntay´ın ?On Beş Yılı Karşılarken´ adlı şiirinden alıntıladığı ?Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.? Mısra´sıyla sözlerine başlarken, Maçka kırsalında yürütülen önleyici güvenlik faaliyeti esnasında 16 Mayıs Salı günü sabah saatlerinde terörist unsurlarla sağlanan sıcak temasta  şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Osman Gazi Çetingöz´e Allah´tan rahmet ailesine ve Türk Milletine de başsağlığı dileğinde bulundu.
19 Mayıs´ın Türk Milleti´nin dirilişinin, ayağa kalkışının ve esarete, teslimiyete karşı isyan bayrağını açtığı gün olduğunu belirten Maçka Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nevzat Beldüz; ?Bugün, Mustafa Kemal´in Samsun´da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu´da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 98. Yıldönümüdür!? dedi.

SIRADAN BİR SAVAŞ DEĞİL!
Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milletinin 19 Mayıs´ta başlattığı var olma mücadelesinin sıradan bir savaş veya direniş olmadığının altını çizen Nevzat Beldüz, bu mücadelenin dünya tarihinde emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış tek mücadele olduğunu söyledi. Bu bakımdan Türk Kurtuluş Savaşı´nın sonraki yıllarda Hindistan´da, Mısır´da, Afganistan´da ve batının sömürgesi altında ezilmiş mazlum milletlerde bir umut ışığı olduğunu kaydetti.
Konuşmasında gençlere de önemli mesajlar veren Gençlik ve Spor Müdürü Beldüz, geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan, bunu da gençlerine aktarabilen toplumların ilelebet yaşama hakkına sahip olduğunu belirtti.
Beldüz; ?Bu bilinçle 19 Mayıs 1919´da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı´nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir.? dedi.
           Çeşitli dallarda ödül alan öğrencilere ödülleri verildi. Atletizmde birinci gelen kız ve erkek öğrencilerin ödülünü İlçe Kaymakamı Haluk Çakmak verdi. Wushuda Türkiye şampiyonu Avrupa ikincisi olan sporcunun ödülünü antrenör Bülent Samat aldı. Liselerarası düzenlenen futbol turnuvasında Çok Programlı Anadolu Lisesi birincilik kupasının sahibi oldu. Kupayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal verdi.