Maçkalılar şehitlerini unutmadı

 Maçkalılar şehitlerini unutmadı

İki yıl önce görevleri başında şehit edilen üç polis memurunu Maçka halkı unutmadı. Polis memurlarının şehit düştükleri yerde anma programı düzenlendi

 

 Maçkalılar şehit polislerini unutmadı

  İki yıl önce görevleri başında şehit edilen üç polis memurunu Maçka halkı unutmadı. Polis memurlarının şehit düştükleri yerde  anma programı düzenlendi

 

               19 Temmuz 2016 tarihinde, Maçka Gümüşhane karayolu  üzerinde, Gümüşhane tarafından gelen araçları kontrol etmek amacıyla, yapılan arama sırasında  ormanlık alandan teröristlerin  yaptığı saldırı sonucu, üç polis memuru  İbrahim Akın, Ramazan Donat, Çağdaş Tamkoç şehit edildi. Aynı saldırıda beş polis memuru da yaralandı.

              Maçka halkı, iki yıl önce şehit olan polislere minnettarlığını göstermek için 19 Temmuz 2018 Perşembe günü çatışmanın olduğu alanda toplanarak şehitlerini andı. Halk, anmaya saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra şehitlerin ruhuna dua edildi.

                 Maçka halkı,  şehitlerin olduğu alanda, şehitleri  simgeleyecek bir anıtın yapılması için girişimde bulunacaklarını şehitleri unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek alandan ayrıldılar.