İŞADAMLARI ÜMİTLİ

       İŞADAMLARI ÜMİTLİ

DKİB Başkanı Gürdoğan, Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki ilişkilerin hızlı bir şekilde düzelmesinin işadamlarını ümitlendirdiğini belirtti.

       İŞADAMLARI ÜMİTLİ

 

DKİB Başkanı Gürdoğan, Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki ilişkilerin hızlı bir şekilde düzelmesinin işadamlarını ümitlendirdiğini belirtti.


                   Rusya Federasyonu ile ülkemiz arasındaki ilişkilerin hızlı bir şekilde düzelmesinin iş adamlarını ümitlendirdiğini belirten Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin kısa sürede kriz öncesi rakamlara ulaşacağını ümit ettiğini vurguladı.

İLİŞKİLERİN DÜZELMESİ SEVİNDİRİCİ
?Rusya Federasyonu ile ülkemiz arasındaki ilişkilerin hızlı bir şekilde düzelmesi iş adamlarını ümitlendirmekte. İki ülke arasındaki ticaret hacminin kısa sürede kriz öncesi hedef konulan rakamlara ulaşacağına inandırmaktadır? diyen DKİB Başkanı Gürdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan görüşmede ele alınan hususların ticarete olumlu bir şekilde yansıyacağını belirtti.
Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada vizelerin kalkacak olmasını olumlu bir adım olarak değerlendiren DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan şunları kaydetti; ?Vizelerin kalkacak olması, yatırımların önündeki engellerin düzeltilmesi hususlarında Rusya Federasyonu tarafından hızlı bir şekilde düzenlemelerin yapılacak olması, iş adamlarımızı iş yapmada ümitlendirmiştir. Özellikle iş adamları olarak en öncelikli beklentimiz, dış ticaretin önündeki engel ve yasaklamaların hızlı bir şekilde bir an önce kaldırılarak, kriz öncesi pozisyonumuzdan da daha üst düzeyde bir serbest ticaret ortamına dönülmesidir. Türk ve Rus iş adamları olarak yaklaşık 25 yıldır beraber ve uyumlu iş yapma kültürünü yakalayan iş adamlarımız geçmişte büyük başarılara imza attıkları gibi, geleceğe dönükte iki ülke halkının refah düzeyinin yükseltilmesi konusunda çok daha başarılı ortaklıklara imza atacaklarından hiç kimsenin şüphe duyamaması gerekir. Çünkü geçmişte iş adamları tarafından ortaya konulan başarılar göz önünde bulunmaktadır.?

YASAK, TAMAMEN KALKMALI
Halen yasaklama kapsamında bulunan bazı yaş meyve ve sebzenin bulunduğunu hatırlatan Gürdoğan, bunların önündeki engellerin de tamamen kaldırılmasını beklediklerini vurguladı.
DKİB Başkanı Gürdoğan açıklamasını şöyle sürdürdü; ?Rusya Devlet başkanından bir an önce tüm yasakları kaldırması, halen yasaklama kapsamında bulunan yaş meyve sebze ürünlerinden domates, salatalık, biber, patlıcan, üzüm, elma gibi ürünlerde de yasakları tamamen kaldırarak iş adamlarının önündeki engellemeleri kriz öncesindeki durumunda üzerine çıkarmasını beklemekteyiz. Tamamen fayda modeli üzerine inşa edilecek ilişkiler unutulmamalıdır ki her iki tarafa da büyük katkılar sağlamaktadır. Rus dostlarımızda şunu bilmelidir ki, Türk domates, salatalık biber ve diğer meyve ürünlerine konulan yasakla, Rus halkı da daha yüksek fiyattan bu ürünleri tüketmeye zorlanması Rus halkına zarar vermektedir. Türkiye Cumhuriyeti, tüm ülkelerden çok daha düşük fiyattan ve çok daha üst kaliteden Rusya Federasyonu piyasasına ürün sunduğu gibi, bir gün gibi en kısa zamanda ürün sunma kabiliyetimiz nedeniyle de en taze ürünleri Rusya piyasasına sunma özelliğine sahiptir. Rus halkının menfaatine olacak bu üstünlüğümüzün değerli Rus devlet yetkililerince en kısa sürede değerlendirilerek, yasaklamaların kaldırılacağını ummaktayız?

Ali TİRİTOĞLU